Hozzávalók
- 25 dkg leveles tészta
- 1 db tojás
- 30 dkg feta sajt
- 3 - 4 ek tejföl
- 2 ek finomra vágott metélőhagyma
- 2 ek finomra vágott petrezselyem
- 1 ek finomra vágott citromfű
- 1 ek finomra vágott menta
- ½ tk frissen őrölt bors
- 50 dkg zöld spárga (kb. 16 db)
- 2 - 3 ek olívaolaj
- só
- Bors
Spárgás-fetasajtos pite
Hozzávalók
- 25 dkg leveles tészta
- 1 db tojás
- 30 dkg feta sajt
- 3 - 4 ek tejföl
- 2 ek finomra vágott metélőhagyma
- 2 ek finomra vágott petrezselyem
- 1 ek finomra vágott citromfű
- 1 ek finomra vágott menta
- ½ tk frissen őrölt bors
- 50 dkg zöld spárga (kb. 16 db)
- 2 - 3 ek olívaolaj
- só
- Bors
A fetasajtos pite, ami villámgyorsan elkészül és meseszép, ahogy egymás utána sorakoznak a spárgák, a másik pedig egy nagyon zöld saláta. Irány a piac egy kis spárgáért és próbáljátok ki a kajákat!
A vékony leveles tésztát, sütőpapírral együtt egy tepsire tesszük. Széleit 1,5 cm-es sávban villával benyomkodjuk, a maradék felületet pedig sűrűn megszurkáljuk, hogy sütéskor ne emelkedjen fel. A széleit bekenjük a kissé felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A fetasajtot és a tejfölt egy keverőtálba tesszük, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra aprított zöldfűszereket is, az egészet alaposan elkeverjük. A krémet eloszlatjuk a kihűlt tésztán, úgy hogy a szélére ne kerüljön. A spárgák fás végeit letörjük (ezeket kidobjuk), a többit pedig szép sorban a krémre rakosgatjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk és a spárgák tetejét vékonyan meglocsoljuk olívaolajjal. Visszatesszük a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Egy másik szuper spárgás, könnyű saláta receptet itt találtok.