Hozzávalók
- 500 g zöldspárga
- olívaolaj
- só, bors
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g rizottó rizs
- 100 ml fehérbor
- 1 l víz/alaplé
- 50 g vaj
- 80 g parmezán
- 1 db citrom
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 5 - 6 levél friss menta
- friss csíra a tálaláshoz
Spárgás rizottó
Hozzávalók
- 500 g zöldspárga
- olívaolaj
- só, bors
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g rizottó rizs
- 100 ml fehérbor
- 1 l víz/alaplé
- 50 g vaj
- 80 g parmezán
- 1 db citrom
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 5 - 6 levél friss menta
- friss csíra a tálaláshoz
A spárgát megmossuk, a fás részét levágjuk vagy csak simán letörjük (ezeket a részeket belefőzhetjük az alaplevünkbe, így még intenzívebb ízt kapunk majd). A zsenge végét is levágjuk, félrerakjuk. A középső részt elfelezzük és 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd kiszedjük. Ugyanabba a serpenyőbe öntünk még egy kevés olajat, és az apróra vágott salottahagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta.
Rászórjuk a rizst és 1-2 perc múlva felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott, sózzuk, borsozzuk és 4-5 részletben hozzáadjuk a vizet vagy alaplevet, közben folyamatosan kevergetjük.
A 2. adag folyadéknál belerakjuk a lepirított spárgát is. Ha az utolsó adag folyadékot is ráöntöttük, a spárga levágott zsenge részeit is beledobjuk. Amikor a felét beszívta, elzárjuk. Ráreszeljük a parmezánt, beledobjuk a vajat, belefacsarjuk a citrom felének a levét, és belereszeljük a héját. A nagyon apróra vágott zöldfűszereket is belekeverjük. 5 percet állni hagyjuk. Friss, zsenge csírával/zölddel tálaljuk.
Ha tetszett a spárgás rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!