Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
A pogácsákhoz
- 150 g quinoa
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 g friss bébispenót
- 2 db tojás
- 30 g parmezán
- 100 g gouda sajt
- 1 tk útifűmaghéj
- 0.25 db citrom leve
A marinara szószhoz
- 3 db kápia paprika
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 ml darabolt paradicsom
- 200 ml víz
- 1 csokor friss bazsalikom
Spenótos quinoapogácsák sültpaprikaszósszal
Hozzávalók
A pogácsákhoz
- 150 g quinoa
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 100 g friss bébispenót
- 2 db tojás
- 30 g parmezán
- 100 g gouda sajt
- 1 tk útifűmaghéj
- 0.25 db citrom leve
A marinara szószhoz
- 3 db kápia paprika
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 ml darabolt paradicsom
- 200 ml víz
- 1 csokor friss bazsalikom
A szószhoz a paprikát 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héja, aztán kiszedjük és lefedjük. Ha kihűl, lehúzzuk a héját, és nagyobb darabokra vágjuk. Egy lábasban az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel, felforraljuk, beleszórjuk az apróra vágott bazsalikomot, és 20 percig rotyogtatjuk. A vége előtt 5 perccel belerakjuk az előkészített paprikát. Hagyjuk hűlni a szószt.
A quinoát 15-20 perc alatt bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Az olívaolajon kicsit megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a spenótot, és ha összeesett, 2 perc pirítás után elzárjuk, egy deszkán felaprítjuk és hagyjuk kihűlni. Ezután összekeverjük a quinoával, tojással, lereszelt sajtokkal, útifűmaghéjjal, citromlével és hagyjuk állni 10 percet a masszát. 7-8 cm-es korongokat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A mártással tálaljuk.
Ha tetszett a spenótos quinoapogácsák sültpaprikaszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!