Hozzávalók
- 2 db articsóka
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 50 g vaj
- 2 ek panko morzsa
- 30 g parmezán
- 1 db citrom
- 1 csokor friss petrezselyem
Sült articsóka
Hozzávalók
- 2 db articsóka
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 50 g vaj
- 2 ek panko morzsa
- 30 g parmezán
- 1 db citrom
- 1 csokor friss petrezselyem
Kesztyűben megtisztítjuk az articsókát (mert különben megfogja a kezünk), levágjuk a csúcsos felét, lehántjuk a külső sötét leveleket, egészen a belső halványokig. Elfelezzük és kikaparjuk a bolyhos részt. Negyedekre vágjuk.
Egy kisebb tepsire rakjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ha letelt az idő, kis darabokban rápakoljuk a vajat, megszórjuk a morzsával, reszelt parmezánnal és további 5 percig sütjük, majd kivesszük. Frissen reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A tetszett a sült articsóka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!