Hirdetés

Sült gombasteak, brokkolipesztós quinoasalátával

Hozzávalók

4
személyre
+
1 kg laskagomba
3 ek szójaszósz
olívaolaj

A pesztóhoz

1 fej brokkoli
25 g pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
9 - 10 ek olívaolaj
só, bors
½ db leve
50 g parmezán
1 kis csokor bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült gombasteak, brokkolipesztós quinoasalátával

Tudtátok, hogy ha a gombát egy kis szójaszósszal sütjük meg, nagyon hasonlít a húshoz? :D Ez a kaja a teljes hús élmény, zöldség verzióban! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
1 kg laskagomba
3 ek szójaszósz
olívaolaj

A pesztóhoz

1 fej brokkoli
25 g pirított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
9 - 10 ek olívaolaj
só, bors
½ db leve
50 g parmezán
1 kis csokor bazsalikom
Bevásárlólistához adom

A quinoát alaposan átmossuk, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A gombát kb. 8 darabba vágjuk, meglocsoljuk szójaszósszal és hagyjuk picit állni. Közben a brokkolit nagyobb darabokra tépkedjük, a szárát is felaprítjuk és lobogó, sós vízben 5 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Egy aprítógépben a fokhagymát, reszelt parmezánt, fenyőmagot, citromlevet,  4-5 kanál olívaolajjal lezúzzuk, közben sózzuk, borsozzuk.

A brokkoliból pár darabot kiszedünk és a maradékot az aprítógépben lezúzzuk. Belerakjuk a bazsalikomot és még kb. 5 evőkanál olívaolajat és párszor átpörgetjük vele. A megfőtt quinoát a brokkolis pesztóval és a brokkolidarabokkal összekeverjük. A gombaszeleteket magas hőmérsékleten egy serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük. A quinoás salátát a sült gombasteakkel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások