Hozzávalók
- 1 kg laskagomba
- 3 ek szójaszósz
- olívaolaj
A pesztóhoz
- 1 fej brokkoli
- 25 g pirított fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 9 - 10 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 50 g parmezán
- 1 kis csokor bazsalikom
Sült gombasteak, brokkolipesztós quinoasalátával
Hozzávalók
- 1 kg laskagomba
- 3 ek szójaszósz
- olívaolaj
A pesztóhoz
- 1 fej brokkoli
- 25 g pirított fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 9 - 10 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 50 g parmezán
- 1 kis csokor bazsalikom
A sült gombasteak köretéhez a quinoát alaposan átmossuk, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A gombát kb. 8 darabba vágjuk, meglocsoljuk szójaszósszal és hagyjuk picit állni. Közben a brokkolit nagyobb darabokra tépkedjük, a szárát is felaprítjuk és lobogó, sós vízben 5 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Egy aprítógépben a fokhagymát, reszelt parmezánt, fenyőmagot, citromlevet, 4-5 kanál olívaolajjal lezúzzuk, közben sózzuk, borsozzuk.
A brokkoliból pár darabot kiszedünk és a maradékot az aprítógépben lezúzzuk. Belerakjuk a bazsalikomot és még kb. 5 evőkanál olívaolajat és párszor átpörgetjük vele. A megfőtt quinoát a brokkolis pesztóval és a brokkolidarabokkal összekeverjük. A gombaszeleteket magas hőmérsékleten egy serpenyőben, kevés olívaolajon kisütjük. A quinoás salátát a sült gombasteakkel tálaljuk.
Ha tetszett a sült gombasteak receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!