Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 1 púpozott tk füstölt pirospaprika
- só, bors
- 1 csipet kömény
- 1 mk római kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 100 ml olívaolaj
A mangószószhoz
- 1 db mangó
- 80 ml olívaolaj
- 4 - 5 csepp sriracha szósz
- 1 tk friss reszelt gyömbér
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A krumplis körethez
- 4 db nagy krumpli (kb. 1 kg)
- 50 ml olivaolaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 fej lilahagyma
- 200 g koktélparadicsom
Sült karfiol mangószósszal
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 1 púpozott tk füstölt pirospaprika
- só, bors
- 1 csipet kömény
- 1 mk római kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 100 ml olívaolaj
A mangószószhoz
- 1 db mangó
- 80 ml olívaolaj
- 4 - 5 csepp sriracha szósz
- 1 tk friss reszelt gyömbér
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A krumplis körethez
- 4 db nagy krumpli (kb. 1 kg)
- 50 ml olivaolaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 fej lilahagyma
- 200 g koktélparadicsom
A karfiolt nagyobb rózsáira szedjük, és az összes fűszert az olívaolajjal összekeverjük. A rózsákra szedett karfiolt egy nagy tálba tesszük, a fűszeres keveréket ráöntjük, és alaposan eloszlatjuk a karfiolon. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a karfiol rózsákat, jól szétszórva. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket sülni, 30-35 percre.
A szószhoz a mangó húsát, a többi hozzávalóval együtt egy aprítóba tesszük és krémesre összezúzzuk.
A krumplikat egy centi vastagra karikázzuk, az olívaolajba forgatjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, jól szétszórva sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagymaporral is, majd ezt is 200 fokos sütőbe tesszük, 45-50 percre.
A lilahagymát felkockázzuk, a koktélparadicsomokat megfelezzük, és a megsült krumplihoz keverjük. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.