Hozzávalók
- 2 fej karfiol
A marináláshoz
- 150 g natúr joghurt
- só, bors
- 1 tk házi tikka masala fűszerkeverék
- 2 cm-nyi friss gyömbér lereszelve
- 2 gerezd fokhagyma lezúzva
- 2 ek olaj
A mártáshoz
- 2 ek olaj
- 2 cm-nyi friss gyömbér lereszelve
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 fej hagyma apróra vágva
- só, bors
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 ek házi tikka masala fűszerkeverék
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 200 ml víz
- 200 ml sűrű kókusztej
A rizshez
- 300 g basmati rizs
- 600 ml víz
- 1 tk só
- 1 ek olaj
A tálaláshoz
- friss koriander
Sült karfiol tikka masala
Hozzávalók
- 2 fej karfiol
A marináláshoz
- 150 g natúr joghurt
- só, bors
- 1 tk házi tikka masala fűszerkeverék
- 2 cm-nyi friss gyömbér lereszelve
- 2 gerezd fokhagyma lezúzva
- 2 ek olaj
A mártáshoz
- 2 ek olaj
- 2 cm-nyi friss gyömbér lereszelve
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 fej hagyma apróra vágva
- só, bors
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 ek házi tikka masala fűszerkeverék
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 200 ml víz
- 200 ml sűrű kókusztej
A rizshez
- 300 g basmati rizs
- 600 ml víz
- 1 tk só
- 1 ek olaj
A tálaláshoz
- friss koriander
A rizst átmossuk, a többi hozzávalóval együtt egy lábasba rakjuk, puhára főzzük, majd a végén rajta hagyjuk a fedőt, hogy kicsit megpárolódjon.
A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A karfiolt rózsáira szedjük, összeforgatjuk a marináddal, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, amíg kicsit meg nem ég az egész. Ez 20-25 perc.
Egy nagyobb serpenyőben a mártáshoz kicsit megpirítjuk az olajon a gyömbért. Rádobjuk a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódott, mehet rá a sűrített paradicsom, és ezzel is lepirítjuk. Ezután rárakjuk a fűszerkeveréket, majd 2 perc pirítás után felöntjük a paradicsommal és a vízzel. Felforraljuk, és 10 percig közepes lángon rotyogtatjuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, elkeverjük, majd mehet bele a sült karfiol is. Attól függően, hogy mennyire szeretjük puhán a karfiolt, 5-10 percig rotyogtatjuk a ragut.
A ragut a rizzsel és friss korianderrel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a sült karfiol tikka masala receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!