Hirdetés

Sült karfiolos indiai lencse curry

Hozzávalók

4
főre
+
400 g száraz vöröslencse
1 fej karfiol
olívaolaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
3 gerezd fokhagyma
3x3 cm-es friss gyömbér
1 db lime leve
160 ml kókusztejszín
3 tk currypor
1 tk őrölt gyömbér
2 tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény
1 mk őrölt chili
1 ½ l víz

A tálaláshoz

1 csokor friss koriander (nagy)
főtt rizs
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült karfiolos indiai lencse curry

Sok ételre mondtam már ezt, de az tényleg az egyik kedvencem :D A karfiolt alapjáraton nem szeretem, de így megsütve kimondottan finom. Az indiai fűszerek, a lime, kókusztej és a rengeteg friss koriander pedig tényleg óriási kedvenceim. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
400 g száraz vöröslencse
1 fej karfiol
olívaolaj
1 fej vöröshagyma (nagy)
3 gerezd fokhagyma
3x3 cm-es friss gyömbér
1 db lime leve
160 ml kókusztejszín
3 tk currypor
1 tk őrölt gyömbér
2 tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény
1 mk őrölt chili
1 ½ l víz

A tálaláshoz

1 csokor friss koriander (nagy)
főtt rizs
Bevásárlólistához adom

A karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd kivesszük. Egy nagy lábasban 2 evőkanál olajon puhára pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért. Lehúzzuk és megszórjuk a fűszerekkel. Elkeverjük benne a lencsét és visszatoljuk a tűzre.

Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, majd tovább rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg a lencse meg nem puhul. Ekkor tesszük bele a sült karfiolt, a lime levét és a kókusztejszínt. Összemelegítjük és kész is. Megszórjuk friss korianderrel és főtt rizzsel tálaljuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások