Hirdetés

Sült ricottakrém és paradicsommal: a legtutibb előétel!

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A ricottakrémhez

500 g ricotta
1 db citrom reszelt héja
50 g parmezán
1 gerezd fokhagyma lereszelve
2 ek tejföl
só, bors

A sült paradicsomhoz

250 g koktélparadicsom
2 ek olaj
1 ek balzsamecet

A tálaláshoz

1 csokor friss bazsalikom
pirított bagett szeletek
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült ricottakrém és paradicsommal: a legtutibb előétel!

Ha egy picit különlegesebb előételt, snacket akartok a családnak, barátoknak vagy csak magatoknak csinálni, akkor ez a ricottakrém tök jó választás. Mellé egy pohár hideg fehérbor, és kész a nyári boldogság. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A ricottakrémhez

500 g ricotta
1 db citrom reszelt héja
50 g parmezán
1 gerezd fokhagyma lereszelve
2 ek tejföl
só, bors

A sült paradicsomhoz

250 g koktélparadicsom
2 ek olaj
1 ek balzsamecet

A tálaláshoz

1 csokor friss bazsalikom
pirított bagett szeletek
Bevásárlólistához adom

A ricottakrém hozzávalóit egy tálban összekeverjük és egy 15×20 cm nagyságú, enyhén kiolajozott tepsibe rakjuk. A paradicsomokat elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk az olajjal, balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk és a ricottakrémmel együtt berakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.

A paradicsomot 25 percig, a ricottát pedig 35 percig sütjük. Ha megsültek, kivesszük őket, a paradicsomot a ricottakrém tetejére rakjuk, pirított bagett szeletekkel és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

sült ricottakrém
Ha tetszett a sült ricottakrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások