Hozzávalók
- 4 db piros kaliforniai paprika
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 g fusilli tészta
- 200 ml tésztafőző víz
- 1 ek fehérborecet
- 1 csokor friss bazsalikom
- 100 g mascarpone
- 30 g parmezán
Sültpaprika-krémes tészta
Hozzávalók
- 4 db piros kaliforniai paprika
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 400 g fusilli tészta
- 200 ml tésztafőző víz
- 1 ek fehérborecet
- 1 csokor friss bazsalikom
- 100 g mascarpone
- 30 g parmezán
A sültpaprika-krémes tészta elkészítéséhez a paprikát egy tepsin a 220 fokra előmelegtett sütőben 40 perc alatt megsütjük, hogy itt-ott már égett legyen a héja. Ezután egy tálba rakjuk, lefedjük és hagyjuk 10 percig állni, majd leszedjük a héját és feldaraboljuk.
@streetkitchenhu Sültpaprika-krémes tészta 🍽 #pasta #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @vitalis.lilla ♬ Clock It – Chris Alan Lee
A mártáshoz az olajon lepírítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd rárakjuk a paprikát, és 2-3 percig pirítjuk. Közben a tésztát al dentére főzzük, majd leszűrjük, de megtartunk egy kevés főzővizet.
A paprikás alaphoz adjuk a főzővizet, az ecetet, rátépkedjük a bazsalikomot, felforraljuk, majd leturmixoljuk. Ezután mehet bele a mascarpone és a reszelt parmezán, végül összeforgatjuk a tésztával, és ha összeforrt, kész is.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!