Hozzávalók
Sütőtök curry (4 személyre)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi kis darab gyömbér
- chili
- 2 db krumpli
- 2 db sárgarépa
- 2 tk currypor
- 400 g sütőtök
- 400 g (1 konzerv) darabolt paradicsom
- 150 ml kókusztejszín (kb. 30% zsírtartalmú)
- 250 ml víz
- 400 g konzerv bab
- só, bors
Narancspuding (6 személyre)
- 80 g puha vaj
- 120 g cukor
- 3 db tojás
- 1 db narancs
- 40 g liszt
- 1 csipet só
- 230 g tejföl
Sütőtök curry és narancspuding
Hozzávalók
Sütőtök curry (4 személyre)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi kis darab gyömbér
- chili
- 2 db krumpli
- 2 db sárgarépa
- 2 tk currypor
- 400 g sütőtök
- 400 g (1 konzerv) darabolt paradicsom
- 150 ml kókusztejszín (kb. 30% zsírtartalmú)
- 250 ml víz
- 400 g konzerv bab
- só, bors
Narancspuding (6 személyre)
- 80 g puha vaj
- 120 g cukor
- 3 db tojás
- 1 db narancs
- 40 g liszt
- 1 csipet só
- 230 g tejföl
Sütőtök curry
Kevés olajon a szeletekre vágott hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát, ízlés szerint kevés chilit. Rádobjuk a felkockázott krumplit és sárgarépát, majd ráöntjük a darabolt paradicsom konzervet és alaposan összeforgatjuk. Megszórjuk a curryporral és felöntjük a kókusztejszínnel és a vízzel. A sütőtököt meghámozzuk és kockákra vágjuk, ezt is hozzádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges még kevés vízzel felöntjük és lefedve kb. 15 percig főzzük amíg minden megpuhul. A babot leszűrjük hozzáöntjük a curryhez, összekeverjük és petrezselyemmel megszórva tálaljuk is.
Narancspuding
Egy elektromos habverő segítségével meglágyítjuk a vajat, majd hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a cukrot, majd jól kikeverjük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a sárgákat a vajas-cukros keverékhez adjuk, majd jól elkeverjük. A narancs kifacsart levét, a tejfölt és a lisztet több részletben adjuk hozzá a vajas keverékhez, és ezt is alaposan eldolgozzuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Szufléformákba adagoljuk a pudingot, majd egy mély tepsibe rakjuk őket. A tepsibe vizet öntünk úgy, hogy a feléig érjen a formáknak. 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük, vagy addig, amíg aranybarna nem lesz. Végül az elmaradhatatlan porcukorral tálaljuk.
És ha ezeket kiegészítenétek egy tökéletes őszi csirkés fogással, akkor csekkoljátok le a cideres-szőlős csirkecomb receptet, mazsolás bulgurral. De ne feledkezzetek meg a gombapaprikásról, pirított hagymás galuskával sem, amihez itt találtok receptet.