Hirdetés
Instant

Tökéletes nyári rizottó

Hozzávalók

4
személyre
+
30 dkg kerek szemű rizs (pl. arborio)
1 ek olívaolaj
1 ek vaj
1 l alaplé (lehet bolti)
1 ½ dl fehérbor
1 fej kisebb vöröshagyma
20 dkg apró gomba
1 csomag újhagyma fehér és halványzöld részei
1 fej közepes karalábé
10 dkg bébispenót
5 - 7 dkg frissen ereszelt parmezán
2 ek vaj
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tökéletes nyári rizottó

Nyári ebéd, vagy vacsora fél óra alatt! Ez a rizottó, ami legyen sima fehér, vagy paradicsomos, együk csak magában, vagy egy szelet hússal, így is, úgy is zseniális. Kezdők is simán összedobják, alig nehezebb elkészíteni, mint egy tésztát. Viszont nagyon fontos a megfelelő rizs kiválasztása és a megfelelő karizom a kevergetéshez.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
30 dkg kerek szemű rizs (pl. arborio)
1 ek olívaolaj
1 ek vaj
1 l alaplé (lehet bolti)
1 ½ dl fehérbor
1 fej kisebb vöröshagyma
20 dkg apró gomba
1 csomag újhagyma fehér és halványzöld részei
1 fej közepes karalábé
10 dkg bébispenót
5 - 7 dkg frissen ereszelt parmezán
2 ek vaj
bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

IMG_0991.jpg

Vaj és olívaolaj keverékén elkezdjük lepirítani a gombákat. Most nem sózzuk meg, mert nem szeretnénk, ha levet eresztene, ellenben egy kevés bors mehet rá. Ha szépen megpirultak, félretesszük őket egy tálba és bedobjuk a gombás, vajas, olajos keverékbe a finomra vágott vöröshagymát. Megsózzuk, és mehet is mellé az egyformára vágott újhagyma és a karalábé, majd egyből hozzáöntjük a rizst, amit szintén elkezdünk lepirítani. Amikor már látjuk, hogy a rizsszemek elkezdtek áttetszővé válni, hozzáöntjük a fehérbort. Ha a rizsszemek elkezdik felvenni a folyadékot, elkezdhetjük részletekben hozzáadagolni az alaplevet. Merőkanalanként mindig akkor adjuk hozzá az újabb adag alaplevet (kb 5 részletben), amikor a rizs felszívta a folyadékot, közben gyakran keverjük meg.

IMG_0997.jpg

Amikor a rizs már majdnem fogkemény, vagyis al dente, akkor hozzáadjuk a bébispenótot és az utolsó kör alaplét. Belereszelünk jó sok parmezánt, és hogy az étel iszonyúan krémes és finom legyen. Beledobjuk a vajat is, majd hagyjuk hogy szépen beleolvadjon a rizsbe. Tálalásnál rádobáljuk a korábban lepirított gombákat. Ha a rizottó így önmagában kevés lenne, akkor nyugodtan tegyünk mellé egy szelet sült húst, vagy ahogy mi csináltuk, egy buggyantott tojást. Ez utóbbinak a receptjét nemsokára szintén bemutatjuk!

IMG_0989.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások