Hozzávalók
A tojáskrémhez
- 3 db tojás
- ½ fej lila hagyma
- 3 db savanyú uborka
- 1 tk mustár
- 1 ek vaj
- 80 g majonéz
- 40 g tejföl
- 1 szál újhagyma
A grillsajthoz
- 1 ek olaj
- 2 db camembert sajt (2x125 g)
Az összeállításhoz
- 2 db purpur zsemle
- 4 db salátalevél (tölgylevél saláta)
Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle
Hozzávalók
A tojáskrémhez
- 3 db tojás
- ½ fej lila hagyma
- 3 db savanyú uborka
- 1 tk mustár
- 1 ek vaj
- 80 g majonéz
- 40 g tejföl
- 1 szál újhagyma
A grillsajthoz
- 1 ek olaj
- 2 db camembert sajt (2x125 g)
Az összeállításhoz
- 2 db purpur zsemle
- 4 db salátalevél (tölgylevél saláta)
Ez a töltött purpur zsemle lesz az új kedvenc húsvéti reggelitek, az tuti! A tojásokat 8 perc alatt enyhén sós vízben keményre főzzük, majd lehűtjük, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott lila hagymát és uborkát, a mustárt, a vajat, a majonézt, a tejfölt és a karikára vágott újhagymát, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.
Közepesen erős lángon, olajat melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként kb. 2 perc alatt megsütjük a sajtot. A zsemléket elfelezzük, az aljára tesszük a salátaleveleket, rákanalazzuk a krémet, ráhelyezzük a sajtot, majd a zsemle tetejével zárjuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!