Hozzávalók
- 1 db sütőtök
A tetejére
- 2 ek pirított dió
- 1 csokor friss petrezselyem
- 70 g kéksajt
- 4 ek aszalt vörös áfonya
A töltelékhez
- 100 g kuszkusz
- 3 ek szójaszósz
- 200 g víz
- 70 g vaj
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 csokor friss zsálya
- 50 g pirított dió
- ½ db citrom leve
Kuszkusszal töltött sütőtök
Hozzávalók
- 1 db sütőtök
A tetejére
- 2 ek pirított dió
- 1 csokor friss petrezselyem
- 70 g kéksajt
- 4 ek aszalt vörös áfonya
A töltelékhez
- 100 g kuszkusz
- 3 ek szójaszósz
- 200 g víz
- 70 g vaj
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 csokor friss zsálya
- 50 g pirított dió
- ½ db citrom leve
Először hosszában elfelezzük a tököt, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kiszedjük a magjait, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul, ez minimum 40-50 perc. Ezután kivesszük, 1 cm vastagon meghagyjuk a belsejét, a többit kikaparjuk.
A töltelékhez a kuszkuszt összekeverjük a szójaszósszal, felöntjük a felforralt vízzel, lefedjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezután a vaj és olaj keverékén üvegesre pároljuk az apróra vágott kétfajta hagymát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, megszórjuk az apróra vágott zsályával, és az egészet lepirítjuk. Rárakjuk a kuszkuszt, a sütőtök belsejét, az apróra vágott diót, meglocsoljuk a citromlével, sózzuk, borsozzuk, és visszatöltjük a sütőtökbe. Tálalásnál megszórjuk pirított dióval, petrezselyemmel, kéksajttal és a vörös áfonyával.
Ha tetszett a kuszkusszal töltött sütőtök receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!