Hirdetés

Tuti vega kaja: sült töltött hagyma

Hozzávalók

2
személyre
6 közepes fej hagyma
200 g köles
6 - 7 szem szárított paradicsom
10 gerezd fokhagyma
150 g friss spenót
200 g fetasajt
só, bors
olívaolaj
100 ml fehérbor
1 l alaplé
50 g vaj

A mártogatóshoz

5 ek tejföl
3 csipet szárított tárkony
1 db citrom héja
só, bors
Hirdetés

Tuti vega kaja: sült töltött hagyma

Egyáltalán nem vagyok vegetáriánus, de ez a kaja még így is teljesen megállja a helyét. :D Az egyik legjobb dolog, amikor a hagyma a sütőben annyira tökéletesre sül, megkaramellizálódik, ezáltal picit édeskés lesz. Ezt pedig a citromos, picit savanykás mártogatós teljesen egyensúlyba hozza. :D
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
6 közepes fej hagyma
200 g köles
6 - 7 szem szárított paradicsom
10 gerezd fokhagyma
150 g friss spenót
200 g fetasajt
só, bors
olívaolaj
100 ml fehérbor
1 l alaplé
50 g vaj

A mártogatóshoz

5 ek tejföl
3 csipet szárított tárkony
1 db citrom héja
só, bors

A hagymákat megpucoljuk és egy 2 mm-es cikket kivágunk belőle. Az alaplevet felforraljuk és ebben kezdjük el főzni a hagymát. Kb. annyira kell megfőzni, hogy a külső réteget le tudjuk szedni és tekerhető legyen. Ha megfőtt, leszedjük a legkülső réteget és visszarakjuk addig, amíg a következő réteg meg nem fő. Ezt addig ismételjük, ahány töltött hagymát szeretnénk. Fejenként kb. 7-8 darabot számoljunk. A megfőtt hagymaburkokat hagyjuk hűlni. Közben a kölest sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A fokhagyma felét megpucoljuk és felszeleteljük és egy serpenyőben egy kevés olajon 2 percig pirítjuk.

Rádobjuk az apróra vágott szárított paradicsomot és további 2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a spenótot. Elzárjuk a lángot. Belekeverjük a kölest és a fetát és ezt töltjük bele az előfőzött hagymákba, úgy hogy fel tudjuk tekerni. A töltött hagymákat egy tepsibe rakjuk és felöntjük a fehérborral és az 150 ml alaplével. Rádobjuk a maradék fokhagymát, aminek rajta hagyjuk a héját. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ha letelt az idő, kivesszük, meglocsoljuk a hagymákat a szafttal és rátesszük a kis kockákra vágott vajat. Visszadobjuk a sütőbe, legmagasabb fokozaton grillre kapcsolunk és addig pirítjuk amíg jól meg nem sül a teteje. Ha megsült, kivesszük, a fokhagymát megpucoljuk és a mártogatós hozzávalóival alaposan összekeverjük. A sült töltött hagyma mellé tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások