Hozzávalók
- 5 tortillalap
- 500 g csiperkegomba
- 100 g köles
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- só, bors
- 2 tk római kömény
- 1 tk őrölt kömény
- 1 csokor koriander
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 400 g konzerv vörösbab
- 2 ek olaj
- 200 g cheddar sajt
- 200 ml tejföl a tálaláshoz
Vega enchilada
Hozzávalók
- 5 tortillalap
- 500 g csiperkegomba
- 100 g köles
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- só, bors
- 2 tk római kömény
- 1 tk őrölt kömény
- 1 csokor koriander
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 400 g konzerv vörösbab
- 2 ek olaj
- 200 g cheddar sajt
- 200 ml tejföl a tálaláshoz
A gombát felszeleteljük, száraz serpenyőben lepirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A kölest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd rádobjuk a felaprított fokhagymát, és a felkockázott paprikát is.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, a római köménnyel, a füstölt paprikával és a felaprított korianderrel. Ráöntjük a passatát, majd a konzerv babot. Hozzáadjuk a lepirított gombát, majd a kölest és jól összekeverjük.
Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, a tortillákat megtöltjük, összegöngyöljük és szép sorban a tepsibe helyezzük. Megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tálaláskor meglocsoljuk a tejföllel, és még egy kis aprított koriandert is szórhatunk rá.
Ha tetszett az enchilada receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!