Hozzávalók
A krémhez
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fél db paprika
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- só, bors
- 150 ml víz
- 1 doboz Creaveg darálthús-pótló (200 g)
Az összerakáshoz
- 2 db nagyobb bagett
- 200 g reszelt sajt
A tálaláshoz
- ketchup
- lila hagyma ízlés szerint
Hozzávalók
A krémhez
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fél db paprika
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- só, bors
- 150 ml víz
- 1 doboz Creaveg darálthús-pótló (200 g)
Az összerakáshoz
- 2 db nagyobb bagett
- 200 g reszelt sajt
A tálaláshoz
- ketchup
- lila hagyma ízlés szerint
A vega melegszendvicshez először egy serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát. Rádobjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is pirítjuk még 2 percig. Megszórjuk a fűszerekkel, elkeverjük, felöntjük a vízzel, felforraljuk, majd belerakjuk a húspótlót, és 4-5 percig főzzük. Ha besűrűsödött, elzárjuk a tűzhelyet.
A bagetteket elfelezzük, megkenjük a krémmel, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos grillsütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje. Ketchuppal és lila hagymával megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!