Hozzávalók
- 600 g krumpli
- 3 db nagy padlizsán
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 70 g paradicsompüré
- 600 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- 300 g füstölt sajt (vagy trappista)
- olívaolaj
Vega rakott padlizsán
Hozzávalók
- 600 g krumpli
- 3 db nagy padlizsán
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 70 g paradicsompüré
- 600 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- 300 g füstölt sajt (vagy trappista)
- olívaolaj
A krumplit megfőzzük, majd fél centi vastagra szeleteljük. A padlizsánból is szintén fél centi vastag szeleteket vágunk, majd megkenjük őket vékonyan olívaolajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük.
A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk kevés olívaolajon, hozzáadjuk a paradicsompürét és felöntjük a passatával. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a zöldfűszerekkel. 10 percig forraljuk alacsony lángon.
Egy magas falú tepsi alját megkenjük olívaolajjal, jöhet a felkarikázott főtt krumpli, amit sózunk, borsozunk. Jöhet rá egy réteg paradicsomszósz, amire sajtot reszelünk és rátesszük a padlizsán felét. Erre jöhet még egy réteg paradicsomszósz, rá egy réteg sajt és a maradék padlizsán. Erre megint egy réteg szósz és végül még egy kis reszelt sajt. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Ha tetszett a rakott padlizsán receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!