Hozzávalók
- 300 g padlizsán
- 2 szál nagyobb sárgarépa
- 2 db kápia paprika
- só, bors
- olívaolaj
- 6 - 7 db aszalt paradicsom
- 3 ek napraforgómag
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 marék friss bazsalikom
- pár szál friss oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 180 g konzerv csicseriborsó (leszűrve)
Vega, zöldséges paté
Hozzávalók
- 300 g padlizsán
- 2 szál nagyobb sárgarépa
- 2 db kápia paprika
- só, bors
- olívaolaj
- 6 - 7 db aszalt paradicsom
- 3 ek napraforgómag
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 marék friss bazsalikom
- pár szál friss oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 180 g konzerv csicseriborsó (leszűrve)
A padlizsánt és a répát kisebb darabokra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A zöldségeket egy nagy tepsibe szórjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután megsültek, a többi hozzávalóval együtt egy aprítógépbe rakjuk és alaposan lezúzzuk. Ha túl száraznak tűnne, kevés olívaolajat még öntünk hozzá.