Hozzávalók
A rizshez
- kb. 150 g rizs
- 300 ml víz
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma elfelezve
- 1 ek olaj
A raguhoz
- 1 ek egész szecsuáni bors
- 500 g selyemtofu
- 2 - 3 portobello gomba
- 3 - 4 ek paradicsompüré
- 2 - 3 ek olaj
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek chilis szójababpaszta
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk keményítő egy kevés vízzel elkeverve
- 1 szál újhagyma
Hozzávalók
A rizshez
- kb. 150 g rizs
- 300 ml víz
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma elfelezve
- 1 ek olaj
A raguhoz
- 1 ek egész szecsuáni bors
- 500 g selyemtofu
- 2 - 3 portobello gomba
- 3 - 4 ek paradicsompüré
- 2 - 3 ek olaj
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek chilis szójababpaszta
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk keményítő egy kevés vízzel elkeverve
- 1 szál újhagyma
A rizs hozzávalóit egy lábasba rakjuk, és addig főzzük fedő alatt, amíg teljesen meg nem puhul. A raguhoz a tofut kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
A szecsuáni borsot egy wokban vagy serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd, ezután egy mozsárba rakjuk, és lezúzzuk.
Ugyanabban a serpenyőben, magas hőfokon, szárazon lepirítjuk az apró kockákra vágott gombát. Ezután ráöntjük a paradicsompürét, és azzal is lepirítjuk. Meglocsoljuk az olajjal, beledobjuk a felszeletelt fokhagymát. Rárakjuk a chilis pasztát, és ezzel is kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a szecsuáni borsot és a szójaszószt, majd az előfőzött tofut is. Összeforgatjuk, majd ráöntjük a keményítős vizet.
Ha összerottyant, megszórjuk az újhagyma zöldjével, tálakba szedjük, és a rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a vegán mapo tofu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!