Hozzávalók
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 ek olívaolaj
- 1 konzerv fekete bab (400 g-os kiszerelés)
- ½ konzerv kukorica (kb. 160 g)
- 0.25 fej hagyma
- ½ gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db lime
- só, bors
- 1 csokor friss koriander
- 1 db friss chilipaprika
- 200 g edami sajt
- 4 db tortillalap (28 cm átmérőjű)
Hozzávalók
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 ek olívaolaj
- 1 konzerv fekete bab (400 g-os kiszerelés)
- ½ konzerv kukorica (kb. 160 g)
- 0.25 fej hagyma
- ½ gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db lime
- só, bors
- 1 csokor friss koriander
- 1 db friss chilipaprika
- 200 g edami sajt
- 4 db tortillalap (28 cm átmérőjű)
A vegetáriánus quesadilla elkészítéséhez a kaliforniai paprikát megmossuk, bekenjük kb. 1 evőkanál olívaolajjal, és egészben betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Míg a paprika sül, egy tálban összekeverjük a babot és a kukoricát, majd mehet hozzá a kis kockákra vágott hagyma, a reszelt fokhagyma és a szintén kis kockákra vágott paradicsom. Hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk, majd aprított friss korianderrel és egy fél chilivel ízesítjük.
Közben a paprika megpuhult a sütőben, így miután kivesszük és kicsit hűlni hagyjuk, egyszerűen le tudjuk húzni a héját. A paprika húsát aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a másik fél chilit és 1 evőkanál olívaolajat, sózzuk, és összeaprítjuk.
Egy serpenyőt felteszünk hevülni kb. 1 teáskanál olajjal. Beleteszünk egy tortillalapot, amit megkenünk a pikáns paprikakrémmel, félkör alakban halmozunk rá a babsalátából és a reszelt edami sajtból, majd a lap másik felét ráhajtva megpirítjuk, végül átfordítva a másik oldalát is megpirítjuk. Jó étvágyat!
Ha tetszett a vegetáriánus quesadilla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több vega kaja:
Fekete babos, zöldfűszeres taco
Zé-féle hagymaleves
Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel