Hirdetés
Bespájzolva

Zellergratin

Hozzávalók

1
15 x 20 cm-es tepsihez (4 főre)
+
600 - 700 g zellergumó (pucolt mennyiség)
2 ek olívaolaj
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
300 ml habtejszín
60 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Zellergratin

Ha egy kicsit egészségesebb verziót akartok a burgonya gratin helyett, de szeretitek a tejszínes dolgokat, akkor próbáljátok ki zellerrel. Mivel a zeller sokkal ízesebb zöldség a krumplinál, tuti siker lesz mindenkinél!
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

1
15 x 20 cm-es tepsihez (4 főre)
+
600 - 700 g zellergumó (pucolt mennyiség)
2 ek olívaolaj
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
300 ml habtejszín
60 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A zellert 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. Sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. 

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát, rárakjuk a szintén felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és egy kicsit lepirítjuk. 

A tepsit enyhén kiolajozzuk. Az aljára rakjuk a zeller harmadát. Ráöntjük a tejszín harmadát, ráreszeljük a parmezán harmadát, megszórjuk borssal és rárakjuk a hagymás keverék felét. Ezután újabb réteg zeller, hagyma, parmezán, bors és tejszín következik. A legvégén rárakjuk a maradék zellert, tejszínt, megborsozzuk, és ráreszeljük a parmezánt. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd 200 fokon addig, amíg kicsit meg nem pirul a teteje.

Ha tetszett a zellergratin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások