A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 db paradicsom (65 g/db)
- 2 db tv-paprika (130 g/db)
- 4 gerezd fokhagyma
- 600 g csiperkegomba
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 tk fűszerkömény
- só, bors
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 300 g tejföl + a tálaláshoz
A nokedlihez
- 350 ml víz
- 1 db tojàs
- 200 g finomliszt
- só
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 4 db paradicsom (65 g/db)
- 2 db tv-paprika (130 g/db)
- 4 gerezd fokhagyma
- 600 g csiperkegomba
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 tk fűszerkömény
- só, bors
- 400 g fagyasztott zöldbab
- 300 g tejföl + a tálaláshoz
A nokedlihez
- 350 ml víz
- 1 db tojàs
- 200 g finomliszt
- só
A zöldbabos gombapaprikás első lépéseként egy serpenyőben 4-5 perc alatt lepirítjuk az olajon a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a felkockázott paradicsomot és tv-paprikát, illetve a zúzott fokhagymát is. Alaposan lepirítjuk magas hőfokon, majd közepes lángra kapcsolunk, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, lefedjük és 6-7 percig főzzük.
A gombát negyedekre vágjuk, és egy serpenyőben, kevés olajon alaposan lepirítjuk. Az alaphoz hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk és borsozzuk, majd mehet bele a lepirított gomba és a zöldbab is. Alaposan elkeverjük, és 10-12 percig főzzük. A végén lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejfölt.
A nokedlihez csomómentesre keverjük az alapanyagokat egy tálban, majd sós, enyhén lobogó vízbe szaggatjuk, és mikor felúsznak a víz tetejére, kikapjuk őket. A nokedliből és a paprikásból egy tányérba szedünk, és tejföllel a tetején kínáljuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a zöldbabos gombapaprikás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!