Hirdetés
Karácsonyi menü

Zöldséges paté

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
4 db kápia paprika
1 db nagyobb padlizsán
80 ml olívaolaj
só, bors
1 fej fokhagyma
200 g konzerv csicseriborsó
10 db aszalt paradicsom
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
1 marék pirított tökmag
1 tk pirospaprika
½ tk füstölt pirospaprika
2 - 3 szál friss oregánó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldséges paté

Ez az a krém, amiről elfogultság nélkül mondhatom, hogy mindenki szereti. Igen, még a húsimádók is! Friss, ropogós bagettel, és párféle sajttal vagy olajbogyóval kiegészítve az egyik legszuperebb téli vacsora, reggeli, vagy éppen vendégváró lehet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
4 db kápia paprika
1 db nagyobb padlizsán
80 ml olívaolaj
só, bors
1 fej fokhagyma
200 g konzerv csicseriborsó
10 db aszalt paradicsom
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
1 marék pirított tökmag
1 tk pirospaprika
½ tk füstölt pirospaprika
2 - 3 szál friss oregánó
Bevásárlólistához adom

A sárga- és fehérrépát kockákra vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Mellérakjuk a kápia paprikákat és a padlizsánt, majd olívaolajjal átmasszírozzuk őket. Mehet rájuk só, bors, és melléjük az egész fokhagymafej. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük őket.

Még melegen lehúzzuk a paprikák és a padlizsán héját, eltávolítjuk a magjukat, a húsukat egy nagy aprító- vagy turmixgépbe dobjuk a többi hozzávalóval együtt, és alaposan lezúzzuk. Ha kell, még fűszerezzük, majd üvegekbe töltjük. Hűtőben simán eláll 1-2 hétig.

Ha tetszett a zöldséges paté receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások