Hozzávalók
- 100 g brokkoli
- 150 g karfiol
- 100 g sárgarépa
- 100 g zöldborsó (ha fagyasztott, akkor kiengedve)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 - 3 marék friss spenót
- 2 db tojás
- 50 g vaj
- 100 ml tejszín
- 5 púpozott ek búzadara
- 2 púpozott ek liszt
- 1 púpozott ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 csipet kakukkfű
Zöldségfelfújt
Hozzávalók
- 100 g brokkoli
- 150 g karfiol
- 100 g sárgarépa
- 100 g zöldborsó (ha fagyasztott, akkor kiengedve)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 - 3 marék friss spenót
- 2 db tojás
- 50 g vaj
- 100 ml tejszín
- 5 púpozott ek búzadara
- 2 púpozott ek liszt
- 1 púpozott ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 csipet kakukkfű
A brokkolit és a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a sárgarépát, felkarikázzuk vagy felkockázzuk.
A tojásokat összekeverjük a lágy vajjal, tejszínnel, búzadarával, és liszttel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet, a vágott petrezselymet, és beleforgatjuk az előkészített zöldségeket és a spenótot.
A pároláshoz választott edényt kivajazzuk, majd zsemlemorzsával kiszórjuk és fél órára a fagyasztóba tesszük.
A hűtött formába öntjük a zöldséges masszát, körbecsomagoljuk alufóliával és egy másik edénybe helyezzük úgy hogy félig fel tudjuk tölteni forró vízzel. 180 fokra előmelegített sütőben, 60 perc alatt elkészül a gőzfürdőben a felfújt.