Hozzávalók
- 400 g natúr tofu
- 4 ek vegán majonéz
- 2 tk sárga mustár
- 2 tk kurkuma
- bors
- 2 tk fekete só
- 1 ek olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 csokor snidling
- 2 szál újhagyma
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
Hozzávalók
- 400 g natúr tofu
- 4 ek vegán majonéz
- 2 tk sárga mustár
- 2 tk kurkuma
- bors
- 2 tk fekete só
- 1 ek olívaolaj
- 1 db citrom
- 1 csokor snidling
- 2 szál újhagyma
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
Így készül a tofus tojáskrém.
@streetkitchenhu Tofus vegán “tojáskrém” 🌱🥚 #vegan #egg #eggcream #food #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ Happy Days – Lux-Inspira
Egy aprítógépbe dobjuk a tofu háromnegyedét összetördelve, ehhez hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a kurkumát, a borsot, a fekete sót, kevés olívaolajat és a citrom levét, majd krémesre turmixoljuk.
Egy tálba kanalazzuk a krémet, hozzámorzsoljuk a maradék tofut, beleszórjuk a felaprított snidlinget, a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott lila hagymát, majd alaposan elkeverjük.
Tökéletes feltét szendvicsekre, vagy akár mártogatni.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a tofus „tojáskrém” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!