Alapreceptek

Vajházilag

Vaj házilag

Hozzávalók
1 l
30 % zsírtartalmú tejszín

Elkészítés
A tejszínt habverővel vagy géppel addig verjük, amíg a savó kicsapódik. Azaz nem állunk meg akkor, amikor szép kemény tejszínhab lesz belőle, hanem fáradhatatlanul tovább verjük, mert hamarosan vajra és íróra válik szét az összetört hab.
Áttesszük a vajat egy pelenkába és folyó víz alatt alaposan kicsavarjuk, addig, amíg már csak a vaj próbál kiszűrődni a pelenka szálai között.  Hűtőbe tesszük és kész.

www.streetkitchen.hu

Viccelsz?! A legjobb kenyérre kenhető házilag elkészíthető cucc! És persze a legegyszerűbb is!

Hozzávalók

300 g vajhoz
1 l
30 % zsírtartalmú tejszín
A tejszínt habverővel vagy géppel addig verjük, amíg a savó kicsapódik. Azaz nem állunk meg akkor, amikor szép kemény tejszínhab lesz belőle, hanem fáradhatatlanul tovább verjük, mert hamarosan vajra és íróra válik szét az összetört hab.
Áttesszük a vajat egy pelenkába és folyó víz alatt alaposan kicsavarjuk, addig, amíg már csak a vaj próbál kiszűrődni a pelenka szálai között.  Hűtőbe tesszük és kész.

Ha tetszett a Vaj házilag receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept