Húsételek

Portóiscsirkemellsupremecikóriávalésnaranccsal

Portóis csirkemell supreme cikóriával és naranccsal

Hozzávalók
2 db
bőrös csirkemell supreme
só, bors
3 - 4 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
1 - 2 gerezd
fokhagyma
2 db
cikória
200 ml
portói bor
2 - 300 ml
csirkealaplé
1 db
narancs
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem
(kisebb)
1 - 2 ek
vaj

Elkészítés

A sózott, borsozott csirkemelleket bőrrel lefordítva közepes lángon aranybarnára pirítjuk egy nagyobb serpenyőben az olajon, majd hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a fokhagymát és a félbevágott cikóriát, és megfordítjuk a csirkemelleket. Pirítjuk 2-3 percig, majd ráöntjük a bort (vigyázzunk, ha gáztűzhelyünk van, vissza ne lobbanjon). Addig forraljuk, amíg szinte teljesen el nem párolgott a bor. Ekkor felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, a csirkemellek méretétől függően kb. 5-10 percre. 

Amikor megsült, a csirkét és cikóriát kivesszük a serpenyőből, és beforraljuk a szószunkat. Hozzáadjuk a feldarabolt narancsot, majd kevés vajjal gazdagítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk petrezselyemmel.

www.streetkitchen.hu

A cikória eléggé megosztó zöldség, nem mindenkinek jön be a kissé kesernyés ízvilága, pedig naranccsal és portóival egy kicsit grapefruitra hasonló ízharmóniát érhettek el, szóval elég extra dolgokat lehet kihozni belőle. Pláne, ha csirke supreme-mel tálaljátok - ez a darabolási mód annyit jelent, hogy a csirkemellen a szárny felső csontját is rajta hagyják, nyugodtan kérjétek így a hentestől!

Hozzávalók

2 főre
2 db
bőrös csirkemell supreme
só, bors
3 - 4 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
1 - 2 gerezd
fokhagyma
2 db
cikória
200 ml
portói bor
2 - 300 ml
csirkealaplé
1 db
narancs
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem
(kisebb)
1 - 2 ek
vaj

A sózott, borsozott csirkemelleket bőrrel lefordítva közepes lángon aranybarnára pirítjuk egy nagyobb serpenyőben az olajon, majd hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a fokhagymát és a félbevágott cikóriát, és megfordítjuk a csirkemelleket. Pirítjuk 2-3 percig, majd ráöntjük a bort (vigyázzunk, ha gáztűzhelyünk van, vissza ne lobbanjon). Addig forraljuk, amíg szinte teljesen el nem párolgott a bor. Ekkor felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, a csirkemellek méretétől függően kb. 5-10 percre. 

Amikor megsült, a csirkét és cikóriát kivesszük a serpenyőből, és beforraljuk a szószunkat. Hozzáadjuk a feldarabolt narancsot, majd kevés vajjal gazdagítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk petrezselyemmel.

Ha tetszett a Portóis csirkemell supreme cikóriával és naranccsal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept