A legjobb reggelik

Parasztosrántotta

Parasztos rántotta

Hozzávalók
80 g
kenyérszalonna
100 g
füstölt kolbász
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
300 g
krumpli
200 ml
víz
8 db
tojás
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
0.5 tk
fűszerpaprika
4 szelet
kenyér

Elkészítés

A parasztos rántotta elkészítése nem nagy ördöngösség. Először a szalonnát kakastaréj alakban bevagdossuk, közepes hőfokon kb. 7 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A kolbászt 0,5 cm-es karikákra, a hagymát pedig félfőre vágjuk, és a visszamaradt zsírhoz adjuk, majd sózzuk. Közepes hőfokon 5-7 percig pirítjuk/dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított és kb. 2 cm-es kockákra vágott krumplit és erős hőfokon 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és fedő alatt kb. 8 percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, és erős hőfokon addig főzzük, amíg zsírjára pirulnak a dolgok és megpuhul a burgonya. 

Ekkor hozzáadjuk a felvert tojásokat és a legerősebb hőfokon a kívánt állagig pirítjuk. Nem javaslom, hogy kiszárítsuk (én maximum 30 másodpercig sütöttem), és közben csak óvatosan kevergessük, ne törjük teljesen morzsalékossá a rántottát. Tálalásnál a tetejére helyezzük a szalonnát, megszórjuk az újhagyma frissen aprított zöldjével és fűszerpaprikával, és friss kenyérrel kínáljuk.

parasztos-rantotta-2
Parasztos rántotta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Még több kiadós reggeli:

Rakott bundás kenyér

Serpenyős röszti tükörtojással

Túróval töltött zsemle

www.streetkitchen.hu

Egy igazi nagyágyú, ami után ne számíts arra, hogy harangszóra megéhezel. Reggeli után akár még a nagyszülőknek is besegíthetsz a kaszálón, mert bírni fogod krafttal, azt garantálom.

Hozzávalók

2 főre
80 g
kenyérszalonna
100 g
füstölt kolbász
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
300 g
krumpli
200 ml
víz
8 db
tojás
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
0.5 tk
fűszerpaprika
4 szelet
kenyér

A parasztos rántotta elkészítése nem nagy ördöngösség. Először a szalonnát kakastaréj alakban bevagdossuk, közepes hőfokon kb. 7 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük és félretesszük. A kolbászt 0,5 cm-es karikákra, a hagymát pedig félfőre vágjuk, és a visszamaradt zsírhoz adjuk, majd sózzuk. Közepes hőfokon 5-7 percig pirítjuk/dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított és kb. 2 cm-es kockákra vágott krumplit és erős hőfokon 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és fedő alatt kb. 8 percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, és erős hőfokon addig főzzük, amíg zsírjára pirulnak a dolgok és megpuhul a burgonya. 

Ekkor hozzáadjuk a felvert tojásokat és a legerősebb hőfokon a kívánt állagig pirítjuk. Nem javaslom, hogy kiszárítsuk (én maximum 30 másodpercig sütöttem), és közben csak óvatosan kevergessük, ne törjük teljesen morzsalékossá a rántottát. Tálalásnál a tetejére helyezzük a szalonnát, megszórjuk az újhagyma frissen aprított zöldjével és fűszerpaprikával, és friss kenyérrel kínáljuk.

parasztos-rantotta-2
Parasztos rántotta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Még több kiadós reggeli:

Rakott bundás kenyér

Serpenyős röszti tükörtojással

Túróval töltött zsemle

Ha tetszett a parasztos rántotta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése