Alapreceptek

Azőszslágere:fügelekvár

Az ősz slágere: fügelekvár

Hozzávalók
400 g
füge
90 g
barnacukor
60 g
méz
1 nagy csipet
fahéj
0.5 db
citrom leve
100 ml
víz

Elkészítés
A fügéket megmossuk és negyedekbe vágjuk. Egy serpenyőbe dobjuk őket, hozzászórjuk a cukrot, ízesítjük mézzel, fahéjjal és citromlével. Alacsony lángon, sűrűn kevergetve kb. 40 perc alatt sűrűre főzzük, időnként pedig pici vizet öntünk alá. Mikor elkészült a lekvár, botmixerrel kissé lezúzzuk és még forrón üvegekbe töltjük.

www.streetkitchen.hu

A Fügés receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Nincs is jobb annál, amikor benézel a hűtőbe és bolti lekvár helyett saját készítésűt veszel elő. Főleg, hogyha az egy fügelekvár, ami amellett, hogy tök egészséges, még ajándéknak is tökéletes!

Hozzávalók

200 ml-hez
400 g
füge
90 g
barnacukor
60 g
méz
1 nagy csipet
fahéj
0.5 db
citrom leve
100 ml
víz
A fügéket megmossuk és negyedekbe vágjuk. Egy serpenyőbe dobjuk őket, hozzászórjuk a cukrot, ízesítjük mézzel, fahéjjal és citromlével. Alacsony lángon, sűrűn kevergetve kb. 40 perc alatt sűrűre főzzük, időnként pedig pici vizet öntünk alá. Mikor elkészült a lekvár, botmixerrel kissé lezúzzuk és még forrón üvegekbe töltjük.

Ha tetszett az ősz slágere: fügelekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept