A hámozott, cikkekre vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd az olaj és a vaj keverékén megfonnyasztjuk, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet. 1 percig pirítjuk, majd rárakjuk a leszűrt burgonyát, ízlés szerint sózzuk, óvatosan összekeverjük, és kész is van.
Szerintem nem hiányozhat egy magyar életéből sem a klasszikus petrezselymes burgonya egy jó kis rántott hús mellé vagy pörkölthöz. Megmutatom, hogy az én háztartásomban hogy is készül ez az alaprecept, bár lehet egy-két eltérés másokéhoz képest.
Hozzávalók
4 főre
1 kg
burgonya
1 fej
hagyma
(nagyobb)
1 - 2 ek
olaj
1 csokor
petrezselyem
só
1 - 2 ek
vaj
A hámozott, cikkekre vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd az olaj és a vaj keverékén megfonnyasztjuk, és hozzátesszük az apróra vágott petrezselymet. 1 percig pirítjuk, majd rárakjuk a leszűrt burgonyát, ízlés szerint sózzuk, óvatosan összekeverjük, és kész is van.
Ha tetszett a Klasszik petrezselymes burgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!