Alapreceptek

Házimargarin

Házi margarin

Hozzávalók
150 g
szilárd kókuszzsír
45 g
olaj
55 g
repceolaj
2.5 db
tojássárgája
(M-es)
50 ml
tej
(2,8%-os)
1 mk
bazsalikom
1 mk
fokhagyma-granulátum
0.25 mk
fehér bors
2 tk
citromlé
0.5 db
citrom héja

Elkészítés

A kókuszzsírt egy gyorsforralóba tesszük, és megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a növényi olajakat. A tojássárgáját felverjük, a tejben elkeverjük a fűszereket, a citrom levét pedig kifacsarjuk. 

A tojássárgáját apránként, folyamatosan habverővel kevergetve a zsiradékhoz csurgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a zsiradék, különben összerántja a tojást, és inkább rántotta lesz a végeredmény, mintsem margarin. :) Ezután a fűszeres tejet is hozzákeverjük a tojásos zsiradékhoz, majd a citrom levét is beleöntjük, és sózzuk.

Egy nagyobb tálba jeges vizet teszünk, és belerakjuk a margarint. Folyamatosan kevergetve sűrű állagúra dolgozzuk, majd hűtőben tovább dermesztjük.

A tetejére reszelünk a citrom héjából és megszórjuk bazsalikommal.

Házi margarin
Házi margarin

www.streetkitchen.hu

Biztos sokan feltettétek már magatoknak a kérdést, hogy hogy a manóba készíthetnétek otthon házi margarint. Nos, a válasz nagyon egyszerű. Mutatom is.

Hozzávalók

1 kis tálhoz
150 g
szilárd kókuszzsír
45 g
olaj
55 g
repceolaj
2.5 db
tojássárgája
(M-es)
50 ml
tej
(2,8%-os)
1 mk
bazsalikom
1 mk
fokhagyma-granulátum
0.25 mk
fehér bors
2 tk
citromlé
0.5 db
citrom héja

A kókuszzsírt egy gyorsforralóba tesszük, és megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a növényi olajakat. A tojássárgáját felverjük, a tejben elkeverjük a fűszereket, a citrom levét pedig kifacsarjuk. 

A tojássárgáját apránként, folyamatosan habverővel kevergetve a zsiradékhoz csurgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a zsiradék, különben összerántja a tojást, és inkább rántotta lesz a végeredmény, mintsem margarin. :) Ezután a fűszeres tejet is hozzákeverjük a tojásos zsiradékhoz, majd a citrom levét is beleöntjük, és sózzuk.

Egy nagyobb tálba jeges vizet teszünk, és belerakjuk a margarint. Folyamatosan kevergetve sűrű állagúra dolgozzuk, majd hűtőben tovább dermesztjük.

A tetejére reszelünk a citrom héjából és megszórjuk bazsalikommal.

Házi margarin
Házi margarin

Ha tetszett a házi margarin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése