Lekvárok

Almáspite-dzsem

Almáspite-dzsem

Hozzávalók
1 ek
vaj
2 kg
golden alma
250 ml
víz
2 tk
őrölt gyömbér
2 ek
őrölt fahéj
2 tk
őrölt szegfűbors
2 tk
őrölt szerecsendió
2 tk
őrölt kardamom
500 g
3:1-es befőzőcukor
1 db
citrom leve

Elkészítés

Az almáspite-dzsem elkészítéséhez az almákat megmossuk, héjastól feldaraboljuk és a magházukat eltávolítjuk. Az almakockákat beletesszük egy fazékba, ráöntjük a vizet és 25-30 perc alatt puhára főzzük.

Hozzáadjuk a fűszereket és a befőzőcukrot, amivel pár perc alatt összerottyantjuk, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor belefacsarjuk a citrom levét, beledobjuk a vajat, elkeverjük és még forrón kiporciózzuk a tiszta, csírátlanított üvegekbe, majd szárazdunsztban kihűtjük. 

almaspite-dzsem
Almáspite-dzsem (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Próbáljátok ki a többi lekvárt is Roxitól:

Paradicsomlekvár

Rózsavizes-rózsaborsos málnalekvár 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Alma és fűszerek szívmelengető keveréke, amely üvegbe zárja a házi almás pite esszenciáját.

Hozzávalók

2 db 500 ml-es befőttesüveghez
1 ek
vaj
2 kg
golden alma
250 ml
víz
2 tk
őrölt gyömbér
2 ek
őrölt fahéj
2 tk
őrölt szegfűbors
2 tk
őrölt szerecsendió
2 tk
őrölt kardamom
500 g
3:1-es befőzőcukor
1 db
citrom leve

Az almáspite-dzsem elkészítéséhez az almákat megmossuk, héjastól feldaraboljuk és a magházukat eltávolítjuk. Az almakockákat beletesszük egy fazékba, ráöntjük a vizet és 25-30 perc alatt puhára főzzük.

Hozzáadjuk a fűszereket és a befőzőcukrot, amivel pár perc alatt összerottyantjuk, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor belefacsarjuk a citrom levét, beledobjuk a vajat, elkeverjük és még forrón kiporciózzuk a tiszta, csírátlanított üvegekbe, majd szárazdunsztban kihűtjük. 

almaspite-dzsem
Almáspite-dzsem (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Próbáljátok ki a többi lekvárt is Roxitól:

Paradicsomlekvár

Rózsavizes-rózsaborsos málnalekvár 

Ha tetszett az Almáspite-dzsem receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept