A linzertésztához a hozzávalókat egy robotgép üstjébe mérjük és sima tésztává dagasztjuk, majd fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. Utána állunk neki a gombás csirkefarhát elkészítésének!
A csirke far-hátról lefejtjük a hasznos húsrészeket, és a hátsó részén található kis gömb alakú húsrészt is kivágjuk, ezeket külön félretesszük, mert bepanírozva és kirántva extra kis falatokat fogunk készíteni belőlük az ételünkhöz.
A mártáshoz egy lábasban közepes lángon felhevítjük az olajat, és a nagyobb darabokra vágott zöldségeket a megtisztított csirke far-háttal együtt megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, és sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon főzzük, míg elkészül az étel többi eleme.
A tejszínes gombaraguhoz egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a csirke far-hátról lefejtett húst és a felcikkezett gombákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, felöntjük tejszínnel, majd készre rotyogtatjuk.
A sárgarépát felkockázzuk, és bő vízben felrakjuk főni, ha megpuhult, leszűrjük és vajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A csirke far-hátról leszedett gömbölyű húsrészt, amit csirkeosztrigának is szoktak nevezni, sózzuk, ezután lisztbe, lazán felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük.
A mártást leszűrjük és visszarakjuk kis lángon redukálódni, amíg megsütjük a linzerünket. Ehhez a tésztát két zsírpapír között kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tarte formákba töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 2 perc alatt elősütjük, majd beletöltjük a tejszínes-gombás ragut és további 8-10 percig sütjük.
A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, és késes aprítóban durvára törjük. Tálaláskor a tarte-ra helyezzük a rántott csirkefalatokat, mellé pakoljuk a sárgarépakockákat és a pirított magokat, végül mellé öntjük a mártást.

Elkészítési idő: 50 perc