Brutális kaják

Tejszínes-gombáscsirkefarhát

Tejszínes-gombás csirkefarhát

Hozzávalók
200 g
vaj
1 ek
vaj
20 g
törökmogyoró
A linzertésztához
320 g
liszt
100 g
cukor
1 db
tojás
A mártáshoz
600 g
csirke far-hát
3 ek
olaj
2 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
0.5 db
zellergumó
4 gerezd
fokhagyma
1 l
víz
só, bors
A tejszínes gombaraguhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 g
csirke far-hátról lefejtett hús
50 g
shiitake gomba
50 g
csiperkegomba
só, bors
1 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
snidling
200 ml
cukrozatlan habtejszín
A sárgarépakockákhoz
1 szál
sárgarépa
só, bors
A rántott csirkeosztrigához
12 db
csirkeosztriga
(a farhát felső részén lévő kerek húsrész)
1 ek
liszt
1 db
tojás
2 ek
zsemlemorzsa
300 ml
olaj
A pirított magokhoz
20 g
pisztácia
20 g
mandula
20 g
dió

Elkészítés

A linzertésztához a hozzávalókat egy robotgép üstjébe mérjük és sima tésztává dagasztjuk, majd fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. Utána állunk neki a gombás csirkefarhát elkészítésének!

A csirke far-hátról lefejtjük a hasznos húsrészeket, és a hátsó részén található kis gömb alakú húsrészt is kivágjuk, ezeket külön félretesszük, mert bepanírozva és kirántva extra kis falatokat fogunk készíteni belőlük az ételünkhöz.

A mártáshoz egy lábasban közepes lángon felhevítjük az olajat, és a nagyobb darabokra vágott zöldségeket a megtisztított csirke far-háttal együtt megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, és sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon főzzük, míg elkészül az étel többi eleme.

A tejszínes gombaraguhoz egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a csirke far-hátról lefejtett húst és a felcikkezett gombákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, felöntjük tejszínnel, majd készre rotyogtatjuk. 


A sárgarépát felkockázzuk, és bő vízben felrakjuk főni, ha megpuhult, leszűrjük és vajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A csirke far-hátról leszedett gömbölyű húsrészt, amit csirkeosztrigának is szoktak nevezni, sózzuk, ezután lisztbe, lazán felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük. 


A mártást leszűrjük és visszarakjuk kis lángon redukálódni, amíg megsütjük a linzerünket. Ehhez a tésztát két zsírpapír között kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tarte formákba töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 2 perc alatt elősütjük, majd beletöltjük a tejszínes-gombás ragut és további 8-10 percig sütjük. 


A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, és késes aprítóban durvára törjük. Tálaláskor a tarte-ra helyezzük a rántott csirkefalatokat, mellé pakoljuk a sárgarépakockákat és a pirított magokat, végül mellé öntjük a mártást.

tejszines-gombas-csirkefarhat-6
Tejszínes-gombás csirkefarhát (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc

 

Még több recept a Konyhafőnök versenyzőitől:

Budapest bélszín Anna módra

Anna vaníliakrémes fánkja

Aludttejes french toast narancsos kávézaccmártással

www.streetkitchen.hu

Evelin bebizonyította, hogy a csirkefarhátból is lehet villantós vacsit készíteni.

Hozzávalók

4 főre
200 g
vaj
1 ek
vaj
20 g
törökmogyoró
A linzertésztához
320 g
liszt
100 g
cukor
1 db
tojás
A mártáshoz
600 g
csirke far-hát
3 ek
olaj
2 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
0.5 db
zellergumó
4 gerezd
fokhagyma
1 l
víz
só, bors
A tejszínes gombaraguhoz
2 ek
olaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 g
csirke far-hátról lefejtett hús
50 g
shiitake gomba
50 g
csiperkegomba
só, bors
1 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
snidling
200 ml
cukrozatlan habtejszín
A sárgarépakockákhoz
1 szál
sárgarépa
só, bors
A rántott csirkeosztrigához
12 db
csirkeosztriga
(a farhát felső részén lévő kerek húsrész)
1 ek
liszt
1 db
tojás
2 ek
zsemlemorzsa
300 ml
olaj
A pirított magokhoz
20 g
pisztácia
20 g
mandula
20 g
dió

A linzertésztához a hozzávalókat egy robotgép üstjébe mérjük és sima tésztává dagasztjuk, majd fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. Utána állunk neki a gombás csirkefarhát elkészítésének!

A csirke far-hátról lefejtjük a hasznos húsrészeket, és a hátsó részén található kis gömb alakú húsrészt is kivágjuk, ezeket külön félretesszük, mert bepanírozva és kirántva extra kis falatokat fogunk készíteni belőlük az ételünkhöz.

A mártáshoz egy lábasban közepes lángon felhevítjük az olajat, és a nagyobb darabokra vágott zöldségeket a megtisztított csirke far-háttal együtt megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, és sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon főzzük, míg elkészül az étel többi eleme.

A tejszínes gombaraguhoz egy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rádobjuk a csirke far-hátról lefejtett húst és a felcikkezett gombákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel, felöntjük tejszínnel, majd készre rotyogtatjuk. 


A sárgarépát felkockázzuk, és bő vízben felrakjuk főni, ha megpuhult, leszűrjük és vajon megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A csirke far-hátról leszedett gömbölyű húsrészt, amit csirkeosztrigának is szoktak nevezni, sózzuk, ezután lisztbe, lazán felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, majd bő olajban kisütjük. 


A mártást leszűrjük és visszarakjuk kis lángon redukálódni, amíg megsütjük a linzerünket. Ehhez a tésztát két zsírpapír között kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tarte formákba töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 2 perc alatt elősütjük, majd beletöltjük a tejszínes-gombás ragut és további 8-10 percig sütjük. 


A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, és késes aprítóban durvára törjük. Tálaláskor a tarte-ra helyezzük a rántott csirkefalatokat, mellé pakoljuk a sárgarépakockákat és a pirított magokat, végül mellé öntjük a mártást.

tejszines-gombas-csirkefarhat-6
Tejszínes-gombás csirkefarhát (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc

 

Még több recept a Konyhafőnök versenyzőitől:

Budapest bélszín Anna módra

Anna vaníliakrémes fánkja

Aludttejes french toast narancsos kávézaccmártással

Ha tetszett a Tejszínes-gombás csirkefarhát receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept