Fantasztikus desszertek

Sütésnélkülicitromosjoghurttorta

Sütés nélküli citromos joghurttorta

Hozzávalók
200 ml
habtejszín
A kekszalaphoz
200 g
zabkeksz
40 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
20 g
porzselatin
100 g
víz
100 g
cukor
2 db
lime reszelt héja, leve
350 g
görög joghurt
100 g
tejföl
1
citrom reszelt héja
150 g
málna (lehet fagyasztott is)
A díszítéshez
100 g
friss málna
1 db
lime

Elkészítés
A zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe tesszük amíg összevarázsoljuk a krémet.
A krémhez a zselatint elkészítjük a csomagoláson található használati útmutató szerint. A tejszínt felverjük. A cukrot a lime-ok levével lassú tűzön összefőzzük. Azért nem egyből a joghurtos keverékhez öntjük a citrusos levet, mert a zselatin nem fejtené ki 100 %-osan az erejét, a cukorral pedig tudjuk lágyítani a savasságát. Most már csak annyi a dolgunk, hogy minden hozzávalót összekeverjünk.
A joghurtot eldolgozzuk a tejföllel, a lime-os cukros „sziruppal”, a citrusok reszelt héjával, majd a langyosra melegített zselatinnal, végül a felvert tejszínhabbal. A felét ráfolyatjuk a kekszrétegre, beledobáljuk a málnaszemeket, végül a maradékot is ráöntjük és hűtőbe tesszük 2-3 órára. A hűtőből kivéve, a forma mentén körbevágjuk a tortát, eltávolítjuk, majd friss málnaszemekkel és lime karikákkal díszítjük.

www.streetkitchen.hu

A nagy nyári melegben senki se vágyik többre, csak egy hűsítő citrusos joghurttortára, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni. A kekszréteg ropogóssága, a joghurt, a citrusok és a málna ötvözete egy fantasztikus ízvilágú tortát alkot. Ez lesz a kedvenc desszertetek a nagy melegben. Nincs is más hátra, minthogy kipróbáljátok!

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű tortaforma, 12 szeletes
200 ml
habtejszín
A kekszalaphoz
200 g
zabkeksz
40 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
20 g
porzselatin
100 g
víz
100 g
cukor
2 db
lime reszelt héja, leve
350 g
görög joghurt
100 g
tejföl
1
citrom reszelt héja
150 g
málna (lehet fagyasztott is)
A díszítéshez
100 g
friss málna
1 db
lime
A zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe tesszük amíg összevarázsoljuk a krémet.
A krémhez a zselatint elkészítjük a csomagoláson található használati útmutató szerint. A tejszínt felverjük. A cukrot a lime-ok levével lassú tűzön összefőzzük. Azért nem egyből a joghurtos keverékhez öntjük a citrusos levet, mert a zselatin nem fejtené ki 100 %-osan az erejét, a cukorral pedig tudjuk lágyítani a savasságát. Most már csak annyi a dolgunk, hogy minden hozzávalót összekeverjünk.
A joghurtot eldolgozzuk a tejföllel, a lime-os cukros „sziruppal”, a citrusok reszelt héjával, majd a langyosra melegített zselatinnal, végül a felvert tejszínhabbal. A felét ráfolyatjuk a kekszrétegre, beledobáljuk a málnaszemeket, végül a maradékot is ráöntjük és hűtőbe tesszük 2-3 órára. A hűtőből kivéve, a forma mentén körbevágjuk a tortát, eltávolítjuk, majd friss málnaszemekkel és lime karikákkal díszítjük.

Ha tetszett a Sütés nélküli citromos joghurttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept