Fantasztikus desszertek

WOW:elképesztőenfinomfahéjascsigák

WOW: elképesztően finom fahéjas csigák

Hozzávalók
A csigákhoz
450 g
liszt
200 g
barna cukor
100 g
kristálycukor
80 g
olvasztott vaj
40 g
friss élesztő
55 g
puha vaj
3 ek
őrölt fahéj
1.6 dl
langyos tej
2 db
tojás
1 csipet
A mázhoz
90 g
mascarpone
50 g
porcukor
3 ek
tej

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. Alaposan összekeverjük a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és a sót és ismét összekeverjük. Beledolgozunk 55 g puha vajat és addig gyúrjuk géppel, amíg szép fényes tésztát nem kapunk. Letakarva 1 órát kelesztünk, meleg, huzatmentes helyen. A 80 g olvasztott vajat összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal.

img_0039.jpg

A tésztát kiborítjuk egy lisztezett munkafelületre és 1 ujjnyi vastag téglalapot nyújtunk belőle. A tetejét megkenjük a fahéjas cukorral úgy, hogy a felső, szélesebb végén egy 3 cm vastag részt kihagyunk, azt megkenjük egy kis vízzel. Szépen az alsó széles végétől fogva feltekerjük egy tekercsé, majd 9-12 db egyenlő részre vágjuk.

img_0026.jpg

Egy sütőformát kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral és 1-2 cm távolságot hagyva bepakoljuk a csigákat. Letakarjuk és ismét 1 órát kelesztjük. 165 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A mascarponét, a tejet és a porcukrot csomómentesre kikeverjük, majd meglocsoljuk vele a kissé kihűlt csigákat.

img_0048.jpg

www.streetkitchen.hu

Azt már tudjuk, hogy az amerikaiak nagyon tudnak élni, és jókat enni, és el kell, hogy áruljuk egyik legjobb receptet, amivel megajándékozták a világot. Ez a fahéjas csiga. Higgyétek el, hogy nincs jobb, mint amikor a friss, meleg csigát elkezditek majszolni... És még véletlenül sem állítanánk, hogy ez a nagyon cukros, nagyon vajas édesség a világ legegészségesebb étele lenne, az viszont biztos, hogy kevés nála finomabb dolgot lehet találni az Univerzumban. 

Hozzávalók

12 darabhoz
A csigákhoz
450 g
liszt
200 g
barna cukor
100 g
kristálycukor
80 g
olvasztott vaj
40 g
friss élesztő
55 g
puha vaj
3 ek
őrölt fahéj
1.6 dl
langyos tej
2 db
tojás
1 csipet
A mázhoz
90 g
mascarpone
50 g
porcukor
3 ek
tej

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. Alaposan összekeverjük a felfuttatott élesztőt, a maradék kristálycukrot és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és a sót és ismét összekeverjük. Beledolgozunk 55 g puha vajat és addig gyúrjuk géppel, amíg szép fényes tésztát nem kapunk. Letakarva 1 órát kelesztünk, meleg, huzatmentes helyen. A 80 g olvasztott vajat összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal.

img_0039.jpg

A tésztát kiborítjuk egy lisztezett munkafelületre és 1 ujjnyi vastag téglalapot nyújtunk belőle. A tetejét megkenjük a fahéjas cukorral úgy, hogy a felső, szélesebb végén egy 3 cm vastag részt kihagyunk, azt megkenjük egy kis vízzel. Szépen az alsó széles végétől fogva feltekerjük egy tekercsé, majd 9-12 db egyenlő részre vágjuk.

img_0026.jpg

Egy sütőformát kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral és 1-2 cm távolságot hagyva bepakoljuk a csigákat. Letakarjuk és ismét 1 órát kelesztjük. 165 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A mascarponét, a tejet és a porcukrot csomómentesre kikeverjük, majd meglocsoljuk vele a kissé kihűlt csigákat.

img_0048.jpg

Ha tetszett a WOW: elképesztően finom fahéjas csigák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept