Gluténmentes receptek

Grapefruitospolentatorta

Grapefruitos polentatorta

Hozzávalók
450 g
puha vaj
450 g
cukor
2 db
grapefruit
1 db
vaníliarúd
450 g
mandulaliszt
1.5 tk
sütőpor
0.25 tk
225 g
kukoricadara
6 db
tojás
A toppinghoz
250 g
keserű narancslekvár
40 ml
gin
(opcionális)
1 db
grapefruit

Elkészítés

A szoba-hőmérsékletű puha vajat, a cukrot, 2 grapefruit reszelt héját és a vanília kikapart magjait egy robotgéppel kihabosítjuk. A mandulalisztet, a sütőport és a sót is hozzádolgozzuk. Folyamatos keverés mellett a tojásokat egyesével hozzádolgozzuk, de csak akkor tesszük bele a következőt, ha már az előzőt teljesen elkevertük. Jöhet bele 1 grapefruit leve, majd a polenta. A masszánkat egy 30 cm-es, tapadásmentes tortaformába tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 70-85 percig sütjük. Ha a teteje enyhén megnyomva már nem remegős, akkor kész.

A toppinghoz a lekvárt kikeverjük egy habverővel, ha szeretnénk, beletehetjük a gint. A grapefruitnak talpat vágunk, nagyon éles késsel megpucoljuk, majd a barázdái mentén haladva cikkeket (segmenteket) vágunk belőle, és a kikevert lekvárhoz adjuk.

www.streetkitchen.hu

Szeretitek a fanyar, kesernyés édességeket? Én imádom, remélem, ti is, mert akkor ez a torta lesz a nyerő számotokra. Ha a toppingba még tesztek egy kis gint is, akkor egy gin tonicra hajazó ízvilággal találjátok szembe magatokat.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

1 db 30 cm-es tortához:
450 g
puha vaj
450 g
cukor
2 db
grapefruit
1 db
vaníliarúd
450 g
mandulaliszt
1.5 tk
sütőpor
0.25 tk
225 g
kukoricadara
6 db
tojás
A toppinghoz
250 g
keserű narancslekvár
40 ml
gin
(opcionális)
1 db
grapefruit

A szoba-hőmérsékletű puha vajat, a cukrot, 2 grapefruit reszelt héját és a vanília kikapart magjait egy robotgéppel kihabosítjuk. A mandulalisztet, a sütőport és a sót is hozzádolgozzuk. Folyamatos keverés mellett a tojásokat egyesével hozzádolgozzuk, de csak akkor tesszük bele a következőt, ha már az előzőt teljesen elkevertük. Jöhet bele 1 grapefruit leve, majd a polenta. A masszánkat egy 30 cm-es, tapadásmentes tortaformába tesszük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 70-85 percig sütjük. Ha a teteje enyhén megnyomva már nem remegős, akkor kész.

A toppinghoz a lekvárt kikeverjük egy habverővel, ha szeretnénk, beletehetjük a gint. A grapefruitnak talpat vágunk, nagyon éles késsel megpucoljuk, majd a barázdái mentén haladva cikkeket (segmenteket) vágunk belőle, és a kikevert lekvárhoz adjuk.

Ha tetszett a Grapefruitos polentatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept