Kezdjük is:
Kezdjétek rögtön a zöldborsópürével. A fagyasztott szemeket felengedés nélkül szórjátok egy lábasba, öntsetek hozzá kb. 1,5 dl vizet, sózzátok meg és dobjatok hozzá 3-4 friss mentalevelet. Kis lángon, fedő alatt pároljátok 15 percig. Ha kész, egy botmixer segítségével durván zúzzátok össze a zöldborsót úgy, hogy darabos maradjon. Ha túl sűrű, kevéske víz hozzáadásával tudjátok kicsit krémesíteni. Rakjátok félre tálalásig.Míg a borsót pároljátok, pucoljátok meg a burgonyát, vágjátok szép vastag hasábokra és egy papírtörlőre terítve itassátok le róla a nedvességet. Hevítsetek olajat 180 fokra, dobjátok bele a krumpli felét. Süssétek kb. 4 percig, szedjétek ki még az előtt, hogy színt kezdene kapni. Ugyanezt csináljátok meg a krumpli másik felével is, majd az egészet hagyjátok kihűlni. Tálalás előtt ismét dobjátok forró olajba és így süssétek készre. Meglátjátok majd, hogy sokkal ropogósabb lesz a végeredmény. Ha valaki igazán tökéletes krumplival szeretné elkápráztatni a vendégeit, az két elősütést végezzen el és csak harmadszorra süsse aranybarnára. Crunchy heaven.Jöhet a hal
A püré megvan, a krumpli ropog, most koncentráljunk a halra, pontosabban a tésztára, amiben majd a halat kisütjük. Tulajdonképpen egy villámgyors, laza sörtésztát készítünk, pár kis trükk bevetésével, amiknek köszönhetően elérjük majd minden fish & chips készítő álmát, a Szuperropogós Végeredményt. Ehhez a következőképp járjatok el:A lisztet, keményítőt, sütőport és sót pakoljátok be egy keverőtálba, dobjatok bele egy szép tojást, és az egészet öntsétek nyakon sörrel és egy kis szódával. Gyorsan keverjétek simára az egészet (nem kell agyonkevergetni, mert kimegy belőle a szénsav, ha pici csomók maradnak a tésztában, az egyáltalán nem para!) Egy sűrűbb palacsintatészta állagú masszát kell kapnotok. Az ázsiai tempurához hasonlóan a sörtészta is jéghideg állapotában sül a legropogósabbra, nem tudom miért. Ezért fontos, hogy minden felhasznált alapanyag hideg legyen, amit még a kész tésztába dobott pár szem jégkockával tudtok fokozni.A halat konyhai papírtörlővel szárítsátok le, sózzátok meg mindkét oldalán és mártsátok bele a sörtésztába. Óvatosan eresszétek bele a forró, 190 fokos olajba és süssétek kb. 4-5 percig, amíg szép aranybarna színe nem lesz. Ha valaki extra mennyiségű ropogós bundára vágyik, az félúton még kanalazzon kevés sörtésztát a sülő hal felületére mindkét oldalon. Nagyon finom lesz!