Húsételek

Citromos-fehérboroscsirkeragu

Citromos-fehérboros csirkeragu

Hozzávalók
500 g
csirkemellfilé
2 ek
olaj
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
3 levél
friss zsálya
300 ml
alaplé
60 ml
fehérbor
1 db
citrom
50 g
parmezán
120 g
vaj

Elkészítés
A csirkemellet felkockázzuk, az olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsályát. 2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplé felével (vagy vízzel). Addig pótolgatjuk az elfőtt folyadékot, amíg a hús megpuhul, majd felöntjük a fehérborral, és belefacsarjuk a citrom levét (először csak a felét, majd érdemes kóstolni), majd 5 percig forraljuk.
Hozzáadjuk darabokban a vajat, majd ha az felolvadt, a parmezánt is belereszeljük. Alacsony lángon addig forraljuk, míg a parmezán felolvad, ha kell, még utólag sózzuk, borsozzuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1325"]
Citromos-fehérboros csirkeragu[/caption]Ha tetszett a Citromos-fehérboros csirkeragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A friss zsályánál kevés jobb zöldfűszer létezik, pláne hogy ennél a receptnél egy kis parmezánnal és fehérborral egészül ki. Mindhárom dolog szuper alapanyag, így aztán persze az ezekből készült kaja is nagyon király lesz!:)

Hozzávalók

2 - 4 főre
500 g
csirkemellfilé
2 ek
olaj
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
3 levél
friss zsálya
300 ml
alaplé
60 ml
fehérbor
1 db
citrom
50 g
parmezán
120 g
vaj
A csirkemellet felkockázzuk, az olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsályát. 2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplé felével (vagy vízzel). Addig pótolgatjuk az elfőtt folyadékot, amíg a hús megpuhul, majd felöntjük a fehérborral, és belefacsarjuk a citrom levét (először csak a felét, majd érdemes kóstolni), majd 5 percig forraljuk.
Hozzáadjuk darabokban a vajat, majd ha az felolvadt, a parmezánt is belereszeljük. Alacsony lángon addig forraljuk, míg a parmezán felolvad, ha kell, még utólag sózzuk, borsozzuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1325"]
Citromos-fehérboros csirkeragu[/caption]Ha tetszett a Citromos-fehérboros csirkeragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Citromos-fehérboros csirkeragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept