Húsételek

Marináltcsirkemellpesztóscukkini-spagettivel

Marinált csirkemell pesztós cukkini-spagettivel

Hozzávalók
4 db
csirkemellfilé
3 db
saláta cukkini
150 g
koktélparadicsom
olívaolaj
A marinádhoz
8 ek
olívaolaj
2 db
bio citrom facsart leve és reszelt héja
6 gerezd
fokhagyma átnyomva
2 ek
almaecet
2 ek
méz
2 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
római kömény
2 tk
2 tk
frissen őrölt bors
A pesztóhoz
2 nagy csokor
friss bazsalikom
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
fenyőmag + 2 ek a tálaláshoz
citromlé
60 g
reszelt parmezán + a tálaláshoz
200 ml
extra szűz olívaolaj
só, bors

Elkészítés
A csirkét papírtörlővel szárazra töröljük, és megtisztítjuk. A marinád összetevőit egy nagyobb zárható műanyag tasakba tesszük, összerázzuk és mehet bele a hús. Néhányszor megforgatjuk a husit a zacskóban, hogy minden oldalát bevonjon a pác, és legalább 2 órára (de akár egy egész éjszakára is lehet) hűtőbe tesszük.
Egy forró serpenyőben, szárazon 2-3 perc alatt megpirítjuk a fenyőmagot, aminek a felét félretesszük. A pesztó összetevőit az olívaolaj kivételével aprítóba rakjuk, és lassan, kisebb adagokban hozzáadva az olajat, krémesítjük, közben megkóstoljuk, hogy elég sós és savas-e.
Ha pihent a hús, egy grillserpenyőt forróra hevítünk, és a csirkemellek mindkét oldalát 5-5 percig sütjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben fejezzük be a folyamatot, ahol további 25 percet tölt a hús. A cukkinikből speciális spirálvágóval spirál formát készítünk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, közepes lángon és csak néhány mozdulattal átforgatjuk és átmelegítjük, a cukkinit a pesztóval illetve a negyedelt koktélparadicsommal. A megsült csirkemellet szeletelés előtt 6-8 percig pihentetjük. A húst száliránnyal ellentétesen vastagabb szeletekre vágjuk, és a cukkini-spagetti mellé téve alaposan megszórjuk parmezánnal és a fenyőmaggal.[caption id="" align="alignnone" width="1152"]
A marinált csirkemell tálalása[/caption]Ha tetszett a marinált csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Amennyire egyszerű a recept, annyira finom is. Előre is elkészíthetitek, ezért tökéletes fogás kerti partira is. A cukkinispirál pedig annyira tökéletesen álcázza magát spagettinek, hogy a legnagyobb zöldség-tagadót is megtéveszti.

Hozzávalók

4 főre
4 db
csirkemellfilé
3 db
saláta cukkini
150 g
koktélparadicsom
olívaolaj
A marinádhoz
8 ek
olívaolaj
2 db
bio citrom facsart leve és reszelt héja
6 gerezd
fokhagyma átnyomva
2 ek
almaecet
2 ek
méz
2 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
római kömény
2 tk
2 tk
frissen őrölt bors
A pesztóhoz
2 nagy csokor
friss bazsalikom
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
fenyőmag + 2 ek a tálaláshoz
citromlé
60 g
reszelt parmezán + a tálaláshoz
200 ml
extra szűz olívaolaj
só, bors
A csirkét papírtörlővel szárazra töröljük, és megtisztítjuk. A marinád összetevőit egy nagyobb zárható műanyag tasakba tesszük, összerázzuk és mehet bele a hús. Néhányszor megforgatjuk a husit a zacskóban, hogy minden oldalát bevonjon a pác, és legalább 2 órára (de akár egy egész éjszakára is lehet) hűtőbe tesszük.
Egy forró serpenyőben, szárazon 2-3 perc alatt megpirítjuk a fenyőmagot, aminek a felét félretesszük. A pesztó összetevőit az olívaolaj kivételével aprítóba rakjuk, és lassan, kisebb adagokban hozzáadva az olajat, krémesítjük, közben megkóstoljuk, hogy elég sós és savas-e.
Ha pihent a hús, egy grillserpenyőt forróra hevítünk, és a csirkemellek mindkét oldalát 5-5 percig sütjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben fejezzük be a folyamatot, ahol további 25 percet tölt a hús. A cukkinikből speciális spirálvágóval spirál formát készítünk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, közepes lángon és csak néhány mozdulattal átforgatjuk és átmelegítjük, a cukkinit a pesztóval illetve a negyedelt koktélparadicsommal. A megsült csirkemellet szeletelés előtt 6-8 percig pihentetjük. A húst száliránnyal ellentétesen vastagabb szeletekre vágjuk, és a cukkini-spagetti mellé téve alaposan megszórjuk parmezánnal és a fenyőmaggal.[caption id="" align="alignnone" width="1152"]
A marinált csirkemell tálalása[/caption]Ha tetszett a marinált csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Marinált csirkemell pesztós cukkini-spagettivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept