Húsételek

Mediterránraguscsirkemell

Mediterrán ragus csirkemell

Hozzávalók
6 - 8 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
2 db
paradicsom
1 - 2 ág
kakukkfű
1 csapott ek
cukor
150 g
aszalt paradicsom
100 g
zöld olajbogyó
(magozott)
só, bors
400 g
csirkemell
160 g
kuszkusz
15 g
kandírozott gyömbér
1 db
citrom héja
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A raguhoz 3-4 evőkanál olajat hevítünk, és rádobunk egy gerezd felaprított fokhagymát. A paradicsomot felkockázzuk, és ezt is lepirítjuk. Mellédobunk 1-2 ág kakukkfüvet, és beleszórjuk a cukrot. Kb. 4 percig pirítjuk, majd mehet bele a nagy darabokra vágott aszalt paradicsom és az olajbogyó. Sózzuk, borsozzuk, még kb. 3 percig rotyogtatjuk, majd levesszük a tűzről. 

Az egész csirkemellet kettévágjuk a két mell találkozásánál. Megformázzuk, de egyben hagyjuk, nem vágunk belőle szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben, kb. 3-4 evőkanál olajon kérget sütünk a hús minden oldalára. Mivel vastag a húsunk, nyugodtan az oldalait is kérgesítsük, hogy lezárjuk a rostokat. Ezután mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 9-12 percre, attól függően, mekkora a mell. Ha elkészült, a sütőből kivéve, legalább 5 percet pihentetjük. Ne felejtsük el kivenni a serpenyőből/tepsiből, nehogy túlkészüljön.

A kuszkuszt egy tálba tesszük. A kandírozott gyömbért átmossuk, hogy veszítsen az édességéből, majd nagyon apró darabokra vágjuk, és a kuszkuszhoz keverjük, erősen megsózzuk. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, majd lefedjük, és 8-10 percig állni hagyjuk, amíg magába szívja a vizet. Felaprítjuk a petrezselymet, és a gyömbéres kuszkuszra szórjuk. Tálaláskor megszórjuk az ételt reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel.

mediterrán ragus csirkemell
Mediterrán ragus csirkemell

www.streetkitchen.hu

Borongós napok ide vagy oda, ha ezt az ételt elkészíted, és evés közben egy pillanatra becsukod a szemed, biztos, hogy valami mediterrán országban fogod érezni magad. A kandírozott gyömbért ki ne hagyd! :)

Hozzávalók

2 főre
6 - 8 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
2 db
paradicsom
1 - 2 ág
kakukkfű
1 csapott ek
cukor
150 g
aszalt paradicsom
100 g
zöld olajbogyó
(magozott)
só, bors
400 g
csirkemell
160 g
kuszkusz
15 g
kandírozott gyömbér
1 db
citrom héja
1 csokor
petrezselyem

A raguhoz 3-4 evőkanál olajat hevítünk, és rádobunk egy gerezd felaprított fokhagymát. A paradicsomot felkockázzuk, és ezt is lepirítjuk. Mellédobunk 1-2 ág kakukkfüvet, és beleszórjuk a cukrot. Kb. 4 percig pirítjuk, majd mehet bele a nagy darabokra vágott aszalt paradicsom és az olajbogyó. Sózzuk, borsozzuk, még kb. 3 percig rotyogtatjuk, majd levesszük a tűzről. 

Az egész csirkemellet kettévágjuk a két mell találkozásánál. Megformázzuk, de egyben hagyjuk, nem vágunk belőle szeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben, kb. 3-4 evőkanál olajon kérget sütünk a hús minden oldalára. Mivel vastag a húsunk, nyugodtan az oldalait is kérgesítsük, hogy lezárjuk a rostokat. Ezután mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 9-12 percre, attól függően, mekkora a mell. Ha elkészült, a sütőből kivéve, legalább 5 percet pihentetjük. Ne felejtsük el kivenni a serpenyőből/tepsiből, nehogy túlkészüljön.

A kuszkuszt egy tálba tesszük. A kandírozott gyömbért átmossuk, hogy veszítsen az édességéből, majd nagyon apró darabokra vágjuk, és a kuszkuszhoz keverjük, erősen megsózzuk. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi, majd lefedjük, és 8-10 percig állni hagyjuk, amíg magába szívja a vizet. Felaprítjuk a petrezselymet, és a gyömbéres kuszkuszra szórjuk. Tálaláskor megszórjuk az ételt reszelt citromhéjjal és petrezselyemmel.

mediterrán ragus csirkemell
Mediterrán ragus csirkemell

Ha tetszett a Mediterrán ragus csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept