Húsételek

Shishkebab

Shish kebab
shish kebab

Hozzávalók
A húsos nyárshoz
1 púpozott tk
római kömény
1 púpozott tk
őrölt koriander
1 csapott tk
őrölt szerecsendió
1 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt kömény
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 púpozott tk
füstölt paprika
olívaolaj
500 g
filézett, bőrös csirkecomb
A zöldségnyárshoz
1 db
cukkini
1 db
padlizsán
1 fej
lila hagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
zöld kaliforniai paprika
só, bors
2 csipet
római kömény
2 csipet
piros paprika
olívaolaj
A tabuléhoz
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma zöldje
só, bors
1.5 dl
bulgur
3 dl
víz
1 nagy csokor
friss petrezselyem
1 kis csokor
friss menta
0.5 db
citrom leve
A tahini szószhoz
2 nagy marék
szezámmag
olívaolaj
víz
2 púpozott ek
labneh/joghurt/kefir

Elkészítés
A tabuléhoz egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, majd a felszeletelt fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, belekeverjük a felszeletelt újhagyma zöldjét. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a bulgurt, elkeverjük, felöntjük a vízzel, és kis lángon rotyogtatjuk, amíg meg nem puhul. A vége előtt, ha még egy kis víz van rajta, egy kevés olajat keverünk bele, elzárjuk, és lefedve hagyjuk egy kicsit, hogy teljesen elkészüljön. Felaprítjuk a petrezselymet és a mentát, hozzáadjuk a bulgurhoz, majd összeforgatjuk a citromlével is.
A csirkecombról leszedjük a bőrt, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, rárakunk egy másik sütőpapírt, arra pedig egy tepsit, és kb. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. A fűszereket összekeverjük egy kis tálban. A csirkecombot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a sót és egy kevés olívaolajat, és az egészet átforgatjuk. A zöldségeket egyforma nagyságú darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, megszórjuk a fűszerekkel. [caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Shish kebab[/caption]A tahini szószhoz egy száraz serpenyőben zsemleszínűre pirítjuk a szezámmagot, majd egy aprítógépbe tesszük. Sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, hozzáadunk 50 ml vizet, és lezúzzuk. A krém felét kiszedjük, a másik felét a gépben hagyjuk, belerakjuk a labneh-t, még egy kevés vizet és olajat, és elkeverjük.A zöldségeket és a húst külön-külön nyársra húzzuk, és egy grillserpenyőben, kevés olajon megsütjük őket. A bulgursalátát a nyársakkal és a szósszal tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha bírjátok a török kajákat, akkor a shish kebab a ti receptetek! Egy húsos nyárs, spéci fűszerkeverék, tabulé, csirkebőr-chips. Mi kell még?

Hozzávalók

4 főre
A húsos nyárshoz
1 púpozott tk
római kömény
1 púpozott tk
őrölt koriander
1 csapott tk
őrölt szerecsendió
1 tk
fokhagymapor
1 tk
őrölt kömény
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 púpozott tk
füstölt paprika
olívaolaj
500 g
filézett, bőrös csirkecomb
A zöldségnyárshoz
1 db
cukkini
1 db
padlizsán
1 fej
lila hagyma
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
zöld kaliforniai paprika
só, bors
2 csipet
római kömény
2 csipet
piros paprika
olívaolaj
A tabuléhoz
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma zöldje
só, bors
1.5 dl
bulgur
3 dl
víz
1 nagy csokor
friss petrezselyem
1 kis csokor
friss menta
0.5 db
citrom leve
A tahini szószhoz
2 nagy marék
szezámmag
olívaolaj
víz
2 púpozott ek
labneh/joghurt/kefir
A tabuléhoz egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, majd a felszeletelt fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, belekeverjük a felszeletelt újhagyma zöldjét. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a bulgurt, elkeverjük, felöntjük a vízzel, és kis lángon rotyogtatjuk, amíg meg nem puhul. A vége előtt, ha még egy kis víz van rajta, egy kevés olajat keverünk bele, elzárjuk, és lefedve hagyjuk egy kicsit, hogy teljesen elkészüljön. Felaprítjuk a petrezselymet és a mentát, hozzáadjuk a bulgurhoz, majd összeforgatjuk a citromlével is.
A csirkecombról leszedjük a bőrt, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, rárakunk egy másik sütőpapírt, arra pedig egy tepsit, és kb. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. A fűszereket összekeverjük egy kis tálban. A csirkecombot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a sót és egy kevés olívaolajat, és az egészet átforgatjuk. A zöldségeket egyforma nagyságú darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, megszórjuk a fűszerekkel. [caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Shish kebab[/caption]A tahini szószhoz egy száraz serpenyőben zsemleszínűre pirítjuk a szezámmagot, majd egy aprítógépbe tesszük. Sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, hozzáadunk 50 ml vizet, és lezúzzuk. A krém felét kiszedjük, a másik felét a gépben hagyjuk, belerakjuk a labneh-t, még egy kevés vizet és olajat, és elkeverjük.A zöldségeket és a húst külön-külön nyársra húzzuk, és egy grillserpenyőben, kevés olajon megsütjük őket. A bulgursalátát a nyársakkal és a szósszal tálaljuk. 

Ha tetszett a Shish kebab receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept