Húsételek

Sültcsirkecombkaralábésvajmártással

Sült csirkecomb karalábés vajmártással

Hozzávalók
A húshoz
6 db
csirkefelsőcomb
kb. 30 ml olaj
só, bors
A karalábés-tejszínes vajmártáshoz
500 g
karalábé
100 g
vaj
1 csokor
friss petrezselyem
A bulgurhoz
250 g
bulgur
250 ml
habtejszín

Elkészítés

A sült csirkecomb karalábés vajmártással biztosan az asztal sztárja lesz, ha így készíted! A combokat megtisztítjuk, majd bőrrel lefelé, a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon elkezdjük pirítani egy serpenyőben az olajon. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor elkezdett pirulni a bőre, megfordítjuk a combokat, ismét sózzuk, borsozzuk, és lefedve 10-12 percig párolva sütjük. Fontos, hogy lefedjük, mert így keletkezik gőz, ami megpuhítja a combokat. Mikor letelt az idő, ismét megfordítjuk a húst, és 2-3 perc alatt szép ropogósra sütjük rajta a bőrt.

A mártáshoz a karalábét megpucoljuk, majd 1 cm vastag hasábokra vágjuk. Egy közepes lángon hevített serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a karalábét, sózzuk, és 8-10 percig pároljuk. Aki nem szereti, ha roppanós a karalábé, növelje az időt 12-14 percre. Felöntjük a tejszínnel, feljebb vesszük a hőfokot, és 1-2 perc alatt besűrítjük a mártást. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel. 

A bulgurt bő, enyhén sós, lobogó vízben 8-10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.

Tányérra szedjük a bulgurt, mellé a húst, és az egészet meglocsoljuk a karalábés mártással.

karalábés csirkecomb tejszínes vajmártással
Karalábés csirkecomb tejszínes vajmártással

Elkészítési idő: 30-40 perc

www.streetkitchen.hu

Sajnos az a meglátásom, hogy valamiért a karalábé egy igencsak elhanyagolt alapanyag, pedig nagyszerű ételek készíthetők belőle. Nemcsak főzelékben és levesben gondolkodhatunk, hanem például egy mártás fő eleme is lehet, ami remekül passzol a sült csirkecombhoz és a bulgurhoz is.

Hozzávalók

3 - 4 főre
A húshoz
6 db
csirkefelsőcomb
kb. 30 ml olaj
só, bors
A karalábés-tejszínes vajmártáshoz
500 g
karalábé
100 g
vaj
1 csokor
friss petrezselyem
A bulgurhoz
250 g
bulgur
250 ml
habtejszín

A sült csirkecomb karalábés vajmártással biztosan az asztal sztárja lesz, ha így készíted! A combokat megtisztítjuk, majd bőrrel lefelé, a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon elkezdjük pirítani egy serpenyőben az olajon. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor elkezdett pirulni a bőre, megfordítjuk a combokat, ismét sózzuk, borsozzuk, és lefedve 10-12 percig párolva sütjük. Fontos, hogy lefedjük, mert így keletkezik gőz, ami megpuhítja a combokat. Mikor letelt az idő, ismét megfordítjuk a húst, és 2-3 perc alatt szép ropogósra sütjük rajta a bőrt.

A mártáshoz a karalábét megpucoljuk, majd 1 cm vastag hasábokra vágjuk. Egy közepes lángon hevített serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a karalábét, sózzuk, és 8-10 percig pároljuk. Aki nem szereti, ha roppanós a karalábé, növelje az időt 12-14 percre. Felöntjük a tejszínnel, feljebb vesszük a hőfokot, és 1-2 perc alatt besűrítjük a mártást. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel. 

A bulgurt bő, enyhén sós, lobogó vízben 8-10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.

Tányérra szedjük a bulgurt, mellé a húst, és az egészet meglocsoljuk a karalábés mártással.

karalábés csirkecomb tejszínes vajmártással
Karalábés csirkecomb tejszínes vajmártással

Elkészítési idő: 30-40 perc

Ha tetszett a Sült csirkecomb karalábés vajmártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept