Húsételek

Tárkonyossertésragu

Tárkonyos sertésragu

Hozzávalók
700 g
sertéscomb
só, bors
2 ek
olaj
1 fej
hagyma (nagy)
3 gerezd
fokhagyma
200 ml
tejszín
2 tk
pirospaprika
1 mk
kömény
2 tk
szárított tárkony, vagy két szál friss
1 tk
liszt
200 g
savanyú uborka

Elkészítés
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Felöntjük 50 ml vízzel, majd megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel. Ha a hagymás alap zsírjára pirult, hozzáadjuk a vékonyra csíkozott sertéscombot. Ezt is lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 150 ml vízzel, megszórjuk a tárkonnyal és alacsony lángon puhára főzzük a húst.
A folyadékot közben folyamatosan pótoljuk, hogy ne égjen le. Ha a hús megpuhult, a tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, és a raguhoz adjuk. 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a vékonyra felcsíkozott uborkát. Az uborkával együtt már csak 1-2 percig forraljuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha házias ízekre vágysz, és imádod a tárkonyt (ki ne imádná?), akkor itt a tárkonyos sertésragu!

Hozzávalók

4 főre
700 g
sertéscomb
só, bors
2 ek
olaj
1 fej
hagyma (nagy)
3 gerezd
fokhagyma
200 ml
tejszín
2 tk
pirospaprika
1 mk
kömény
2 tk
szárított tárkony, vagy két szál friss
1 tk
liszt
200 g
savanyú uborka
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a zúzott fokhagymát is. Felöntjük 50 ml vízzel, majd megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel. Ha a hagymás alap zsírjára pirult, hozzáadjuk a vékonyra csíkozott sertéscombot. Ezt is lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 150 ml vízzel, megszórjuk a tárkonnyal és alacsony lángon puhára főzzük a húst.
A folyadékot közben folyamatosan pótoljuk, hogy ne égjen le. Ha a hús megpuhult, a tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, és a raguhoz adjuk. 3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a vékonyra felcsíkozott uborkát. Az uborkával együtt már csak 1-2 percig forraljuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a Tárkonyos sertésragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept