Instant

Minihúsvétirépatortaairfryerben

Mini húsvéti répatorta air fryerben

Hozzávalók
A tésztához
150 ml
étolaj
200 g
kristálycukor
1 tk
vaníliaaroma
2 db
tojás
180 g
finomliszt
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt szerecsendió
100 g
darált dió
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
A krémhez
150 ml
zsíros tejszín
300 g
fehér csoki
A grillázsmorzsához
50 g
kristálycukor
50 g
dió

Elkészítés

A mini húsvéti répatorta air fryerben így készül. Egy nagy keverőtálban, robotgép segítségével kihabosítjuk az olajat a cukorral, a vaníliaaromával és a tojásokkal. Beleszitáljuk a lisztet, a fűszereket és a darált diót, majd csomómentesre keverjük. A répát a reszelő kislyukú oldalán lereszeljük és ezt is a masszához keverjük. 

Egy 18 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd a 170 fokosra melegített air fryerben 55 perc alatt készre sütjük. Felhasználás előtt teljesen kihűtjük. Ne ijedjetek meg, a tészta szaftos lesz, de ez nem azt jelenti, hogy nem sült át!  

Amíg sül a torta, egy gyorsforralóban felforraljuk a tejszínt. A fehér csokit egy tálba tördeljük, ráöntjük a forró tejszínt és csomómentesre keverjük, amíg teljesen felolvad benne a csoki. Ezt a keveréket 1 órán át hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd lefedjük alufóliával és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A grillázs elkészítése

A grillázshoz egy száraz serpenyőbe öntjük a cukrot, felolvasztjuk, majd beledobjuk az apróra vágott diót és alaposan összeforgatjuk. Figyelem, gyorsan kell dolgozni vele! Egy sütőpapírra öntjük a karamellás diót, majd ráhajtjuk a sütőpapír másik felét és egy konyharuhával lenyomkodjuk, hogy ne égessük meg a kezünket. Mikor teljesen kihűlt a grillázs, klopfolóval összetörjük minél kisebb darabokra és felhasználásig ezt is félrerakjuk.

Az összeállítás

A kihűlt répatortából 6-7 cm átmérőjű, kör alakú kiszúróformával négy kört szaggatunk. Ezeket vízszintesen kettévágjuk, hogy a magasabb kör alakból két vékonyabb piskótalapot kapjunk. A lehűlt fehér csokis krémet 1-2 perc alatt fellazítjuk és kihabosítjuk egy robotgéppel, majd habzsákba kanalazzuk. Az egyik piskótalapra nyomunk a krémből, megszórjuk a diós grillázsmorzsával, erre mehet a másik répás piskóta, majd újabb adag fehér csokis krém és grillázs. Ugyanígy összeállítjuk a maradék 3 mini répatortát is, aztán tálalhatunk. 

Mini húsvéti répatorta air fryerben sütve
Mini húsvéti répatorta air fryerben (Fotó: Street Kitchen)

www.streetkitchen.hu

Csinos kis monodesszerteket könnyedén lehet készíteni akár air fryerben is. Íme egy házias, mégis kicsit fenszibb húsvéti süti, aminek a lelke a nagyon könnyű krém.

Ez a mini répatorta tökéletes példa arra, hogy air fryerben is készülhet mesés desszert. A reszelt répa, a dió és a fehér csokis krém együttese még a kezdő konyhatündéreknek is garantáltan sikerülni fog.

Hozzávalók

4 db sütihez
A tésztához
150 ml
étolaj
200 g
kristálycukor
1 tk
vaníliaaroma
2 db
tojás
180 g
finomliszt
1 tk
őrölt fahéj
1 tk
őrölt szerecsendió
100 g
darált dió
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
A krémhez
150 ml
zsíros tejszín
300 g
fehér csoki
A grillázsmorzsához
50 g
kristálycukor
50 g
dió

Elkészítés

A mini húsvéti répatorta air fryerben így készül. Egy nagy keverőtálban, robotgép segítségével kihabosítjuk az olajat a cukorral, a vaníliaaromával és a tojásokkal. Beleszitáljuk a lisztet, a fűszereket és a darált diót, majd csomómentesre keverjük. A répát a reszelő kislyukú oldalán lereszeljük és ezt is a masszához keverjük. 

Egy 18 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd a 170 fokosra melegített air fryerben 55 perc alatt készre sütjük. Felhasználás előtt teljesen kihűtjük. Ne ijedjetek meg, a tészta szaftos lesz, de ez nem azt jelenti, hogy nem sült át!  

Amíg sül a torta, egy gyorsforralóban felforraljuk a tejszínt. A fehér csokit egy tálba tördeljük, ráöntjük a forró tejszínt és csomómentesre keverjük, amíg teljesen felolvad benne a csoki. Ezt a keveréket 1 órán át hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd lefedjük alufóliával és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A grillázs elkészítése

A grillázshoz egy száraz serpenyőbe öntjük a cukrot, felolvasztjuk, majd beledobjuk az apróra vágott diót és alaposan összeforgatjuk. Figyelem, gyorsan kell dolgozni vele! Egy sütőpapírra öntjük a karamellás diót, majd ráhajtjuk a sütőpapír másik felét és egy konyharuhával lenyomkodjuk, hogy ne égessük meg a kezünket. Mikor teljesen kihűlt a grillázs, klopfolóval összetörjük minél kisebb darabokra és felhasználásig ezt is félrerakjuk.

Az összeállítás

A kihűlt répatortából 6-7 cm átmérőjű, kör alakú kiszúróformával négy kört szaggatunk. Ezeket vízszintesen kettévágjuk, hogy a magasabb kör alakból két vékonyabb piskótalapot kapjunk. A lehűlt fehér csokis krémet 1-2 perc alatt fellazítjuk és kihabosítjuk egy robotgéppel, majd habzsákba kanalazzuk. Az egyik piskótalapra nyomunk a krémből, megszórjuk a diós grillázsmorzsával, erre mehet a másik répás piskóta, majd újabb adag fehér csokis krém és grillázs. Ugyanígy összeállítjuk a maradék 3 mini répatortát is, aztán tálalhatunk. 

Mini húsvéti répatorta air fryerben sütve
Mini húsvéti répatorta air fryerben (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a Mini húsvéti répatorta air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept