A mini húsvéti répatorta air fryerben így készül. Egy nagy keverőtálban, robotgép segítségével kihabosítjuk az olajat a cukorral, a vaníliaaromával és a tojásokkal. Beleszitáljuk a lisztet, a fűszereket és a darált diót, majd csomómentesre keverjük. A répát a reszelő kislyukú oldalán lereszeljük és ezt is a masszához keverjük.
Egy 18 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, majd a 170 fokosra melegített air fryerben 55 perc alatt készre sütjük. Felhasználás előtt teljesen kihűtjük. Ne ijedjetek meg, a tészta szaftos lesz, de ez nem azt jelenti, hogy nem sült át!
Amíg sül a torta, egy gyorsforralóban felforraljuk a tejszínt. A fehér csokit egy tálba tördeljük, ráöntjük a forró tejszínt és csomómentesre keverjük, amíg teljesen felolvad benne a csoki. Ezt a keveréket 1 órán át hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd lefedjük alufóliával és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A grillázs elkészítése
A grillázshoz egy száraz serpenyőbe öntjük a cukrot, felolvasztjuk, majd beledobjuk az apróra vágott diót és alaposan összeforgatjuk. Figyelem, gyorsan kell dolgozni vele! Egy sütőpapírra öntjük a karamellás diót, majd ráhajtjuk a sütőpapír másik felét és egy konyharuhával lenyomkodjuk, hogy ne égessük meg a kezünket. Mikor teljesen kihűlt a grillázs, klopfolóval összetörjük minél kisebb darabokra és felhasználásig ezt is félrerakjuk.
Az összeállítás
A kihűlt répatortából 6-7 cm átmérőjű, kör alakú kiszúróformával négy kört szaggatunk. Ezeket vízszintesen kettévágjuk, hogy a magasabb kör alakból két vékonyabb piskótalapot kapjunk. A lehűlt fehér csokis krémet 1-2 perc alatt fellazítjuk és kihabosítjuk egy robotgéppel, majd habzsákba kanalazzuk. Az egyik piskótalapra nyomunk a krémből, megszórjuk a diós grillázsmorzsával, erre mehet a másik répás piskóta, majd újabb adag fehér csokis krém és grillázs. Ugyanígy összeállítjuk a maradék 3 mini répatortát is, aztán tálalhatunk.
