Street food

Csirkeszárnyfalatokvodkásmártogatóssal

Csirkeszárnyfalatok vodkás mártogatóssal

Hozzávalók
300 ml
habtejszín
A húshoz
12 db
csirkeszárny
1 l
tej
300 ml
savanyúuborka-lé
200 g
keményítő
1 ek
fokhagyma-granulátum
1 tk
őrölt füstölt paprika
bő étolaj a sütéshez
A szószhoz
30 ml
étolaj
2 fej
salottahagyma
(90 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
150 ml
vodka
1 mk
őrölt füstölt paprika
100 g
parmezán
30 g
vaj

Elkészítés

A szárnyakat az ízületnél kettécsapjuk. Ha esetleg olyan szárnyat vettünk, amin a szárny vége is rajta van, akkor azt adjuk Blökinek vagy turbózzuk fel vele a zöldségalaplevünket, csak jót tesz neki.

Egy tálban összekeverjük a tejet és az uborkalevet, beletesszük a szárnyakat, majd 1-2 órára, de akár egy egész éjszakára is betehetjük a hűtőbe. Egy másik tálban összekeverjük a keményítőt, a fokhagyma-granulátumot és a füstölt paprikát, majd beleforgatjuk a szárnyrészeket, hogy alaposan bevonja azokat a keményítős keverék. Mielőtt a forró olajba tesszük, rázzuk le róla a felesleget. 

180 fokra melegítjük az olajat és 4-5 perc alatt szép barnára sütjük benne a húst, majd kivesszük és egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat. 

A szószhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon, 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd további fél perc pirítás után felöntjük a vodkával, amit, ha elég magabiztosak vagyunk, be is gyújthatunk. Amikor elpárolgott az alkohol (ez kb. 20-30 másodperc), felöntjük a tejszínnel és megsózzuk. Amikor elkezd sűrűsödni a tejszín, belereszeljük a parmezánt, majd beledobjuk a vajat. Egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a főzőlapot. A szárnyakat a pikáns szósszal tálaljuk. 

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: min. 2 óra
csirkefalatok
Csirkeszárnyfalatok vodkás mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)

Vodka a konyhában és a kajákban:

Penne alla vodka

Gravlax

Long island koktél

www.streetkitchen.hu

Megmondom őszintén, még soha nem vettem rá magam erre az ételre. De gondoltam, biztos örülnétek egy ilyen frankó kis partifalatkának, ami azért, valljuk be, sokkal több annál. Én alig várom, hogy átjöjjenek a barátok és elkápráztathassam őket ezzel a tuti kis ételkülönlegességgel, ami tényleg semmilyen köretet nem igényel.

Hozzávalók

4 főre
300 ml
habtejszín
A húshoz
12 db
csirkeszárny
1 l
tej
300 ml
savanyúuborka-lé
200 g
keményítő
1 ek
fokhagyma-granulátum
1 tk
őrölt füstölt paprika
bő étolaj a sütéshez
A szószhoz
30 ml
étolaj
2 fej
salottahagyma
(90 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
150 ml
vodka
1 mk
őrölt füstölt paprika
100 g
parmezán
30 g
vaj

A szárnyakat az ízületnél kettécsapjuk. Ha esetleg olyan szárnyat vettünk, amin a szárny vége is rajta van, akkor azt adjuk Blökinek vagy turbózzuk fel vele a zöldségalaplevünket, csak jót tesz neki.

Egy tálban összekeverjük a tejet és az uborkalevet, beletesszük a szárnyakat, majd 1-2 órára, de akár egy egész éjszakára is betehetjük a hűtőbe. Egy másik tálban összekeverjük a keményítőt, a fokhagyma-granulátumot és a füstölt paprikát, majd beleforgatjuk a szárnyrészeket, hogy alaposan bevonja azokat a keményítős keverék. Mielőtt a forró olajba tesszük, rázzuk le róla a felesleget. 

180 fokra melegítjük az olajat és 4-5 perc alatt szép barnára sütjük benne a húst, majd kivesszük és egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat. 

A szószhoz olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepesen erős lángon, 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd további fél perc pirítás után felöntjük a vodkával, amit, ha elég magabiztosak vagyunk, be is gyújthatunk. Amikor elpárolgott az alkohol (ez kb. 20-30 másodperc), felöntjük a tejszínnel és megsózzuk. Amikor elkezd sűrűsödni a tejszín, belereszeljük a parmezánt, majd beledobjuk a vajat. Egyet forralunk rajta és lekapcsoljuk a főzőlapot. A szárnyakat a pikáns szósszal tálaljuk. 

  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: min. 2 óra
csirkefalatok
Csirkeszárnyfalatok vodkás mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)

Vodka a konyhában és a kajákban:

Penne alla vodka

Gravlax

Long island koktél

Ha tetszett a Csirkeszárnyfalatok vodkás mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept