A hagymát finomra vágjuk és elkezdjük megdinsztelni a zsíron egy lábosban. Öt perc után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, illetve a megtisztított, felkarikázott sárgarépát és fehérrépát. Újabb egy perc pirítás után megszórjuk a paprikával, elkeverjük és felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a babérleveleket és sózzuk.
Amíg felforr a leves, a kolbászt kiszabadítjuk a bőréből, összegyúrjuk a tojással és diónyi gombócokat formázunk belőle. Ha felforrt a leves, hozzáadjuk a kolbászgombócokat, a 2 cm-es darabokra felkockázott krumplit és a cikkekre vágott gombát. Addig főzzük közepes lángon a levest, míg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt pedig kikeverjük a liszttel, adunk hozzá egy merőkanálnyi forró levest, elkeverjük és visszaöntjük a lábosba. Egyet forralunk rajta, és kész is!

- Elkészítési idő: 40 perc