Receptek

Ahüttéktutilevese:Frittatensuppe

A hütték tuti levese: Frittatensuppe

Hozzávalók
A csontleveshez
1.5 kg
húsos marhacsont
1 ek
paradicsompüré
1 fej
vöröhagyma
1 db
karalábé
2 db
angolzeller
2 db
sárgarépa
1 db
petrezselyemgyökér
3 gerezd
fokhagyma
1 db
zöldpaprika
3 szem
csiperkegomba
2 cm-es
gyömbér
1 tucat
egész tarkabors (vagy feketebors)
A palacsintabetéthez
126 g
liszt
1 db
tojás
1 tk
3 dl
tej

Elkészítés
[caption id="attachment_12159495" align="aligncenter" width="853"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]A leveshez a csontokat vékonyan megkenjük paradicsompürével és forró sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre pirítjuk, majd egy jó nagy lábasba dobjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a csontokat, hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát, a gyömbért, borsot és a sót. Nagyon lassan, éppen csak gyöngyöző forrással főzzük legalább 4, de inkább 8 vagy akár 12 órán át, a főzés elején az esetleg képződő habot közben leszedegetjük. Ha a leves kész, kiszedünk belőle minden hozzávalót és egy szűrővel (akár egy textilpelenkával bélelve a még jobb hatásfokért) kristálytisztára szűrjük. A palacsintabetéthez a lisztet a tojással, a sóval és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, és folyton kevergetve hozzáadjuk a többi tejet is. Kevés olajjal kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk és hagyjuk kihűlni. Tálalásnál feltekerünk egy palacsintát és 3-4 mm vékony csíkokat vágunk belőle, majd a forró levesbe dobjuk. Megszórjuk újhagymával vagy petrezselyemmel és rögtön szervírozzuk.

www.streetkitchen.hu

A gőzgombóc után hoztunk egy másik tipikus hütte kaját is. Ez nem más, mint a Frittattensuppe. Egy szuper húsleves, amibe cérnametélt vagy csigatészta helyett palacsintatésztát tesznek. Fontos, hogy ne hasonlítsátok például a mi tradicionális tyúkhúslevesünkhöz, de mindenképp próbáljátok ki, ha még nem tettétek!

Hozzávalók

4 személyre
A csontleveshez
1.5 kg
húsos marhacsont
1 ek
paradicsompüré
1 fej
vöröhagyma
1 db
karalábé
2 db
angolzeller
2 db
sárgarépa
1 db
petrezselyemgyökér
3 gerezd
fokhagyma
1 db
zöldpaprika
3 szem
csiperkegomba
2 cm-es
gyömbér
1 tucat
egész tarkabors (vagy feketebors)
A palacsintabetéthez
126 g
liszt
1 db
tojás
1 tk
3 dl
tej
[caption id="attachment_12159495" align="aligncenter" width="853"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]A leveshez a csontokat vékonyan megkenjük paradicsompürével és forró sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre pirítjuk, majd egy jó nagy lábasba dobjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a csontokat, hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát, a gyömbért, borsot és a sót. Nagyon lassan, éppen csak gyöngyöző forrással főzzük legalább 4, de inkább 8 vagy akár 12 órán át, a főzés elején az esetleg képződő habot közben leszedegetjük. Ha a leves kész, kiszedünk belőle minden hozzávalót és egy szűrővel (akár egy textilpelenkával bélelve a még jobb hatásfokért) kristálytisztára szűrjük. A palacsintabetéthez a lisztet a tojással, a sóval és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, és folyton kevergetve hozzáadjuk a többi tejet is. Kevés olajjal kikent serpenyőben vékony palacsintákat sütünk és hagyjuk kihűlni. Tálalásnál feltekerünk egy palacsintát és 3-4 mm vékony csíkokat vágunk belőle, majd a forró levesbe dobjuk. Megszórjuk újhagymával vagy petrezselyemmel és rögtön szervírozzuk.

Ha tetszett a hütték tuti levese: Frittatensuppe receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept