A tárkonyos pulykahúsgombóc-leves elkészítéséhez a finomra vágott vöröshagymát és az 1 cm-esre kockázott sárgarépát, fehérrépát és zellert egy nagy lábasban, nagyobb lángon megpirítjuk az olívaolajon.
Mikor megpirultak a zöldségek, nagyjából 6-7 perc múlva, hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk. Miután a fokhagyma is átmelegedett, felöntjük a zöldségeket az alaplével. Sózzuk, felforraljuk, és 20-25 percig alacsony lángon hagyjuk főni.
Míg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a húsgombócot. A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, és homogénre gyúrjuk.
Lefedve hagyjuk állni 5-10 percig a húst, addig az apróra vágott zöldfűszereket és a zöldborsót a levesbe tesszük.
Pihentetés után pingponglabda méretű gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat a fazékba tesszük, de a levest alacsony lángon tartjuk, hogy ne főjenek szét a gombócok. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a citromlevet, amivel újra felforraljuk, és ezzel el is készültünk.
Forrón tálaljuk, és átérezzük a zöldfűszerektől kölcsönzött nyári frissességet.
Tárkonyospulykahúsgombóc-leves
A leves, ami télen-nyáron jólesik. Felmelegíti a testet és a lelket. Tartalmas, és köze sincs a sokunkat traumatizáló menzás húsgombócleveshez.
Ez a tárkonyos pulykahúsgombóc-leves igazi nyári klasszikus: friss, zöldfűszeres, mégis laktató. A citromlé enyhe savanykássága tökéletesen ellensúlyozza a selymes húsgombócokat és az édes zöldségeket.
Hozzávalók
A leveshez:
A húsgombóchoz:
Elkészítés
A tárkonyos pulykahúsgombóc-leves elkészítéséhez a finomra vágott vöröshagymát és az 1 cm-esre kockázott sárgarépát, fehérrépát és zellert egy nagy lábasban, nagyobb lángon megpirítjuk az olívaolajon.
Mikor megpirultak a zöldségek, nagyjából 6-7 perc múlva, hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk. Miután a fokhagyma is átmelegedett, felöntjük a zöldségeket az alaplével. Sózzuk, felforraljuk, és 20-25 percig alacsony lángon hagyjuk főni.
Míg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a húsgombócot. A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, és homogénre gyúrjuk.
Lefedve hagyjuk állni 5-10 percig a húst, addig az apróra vágott zöldfűszereket és a zöldborsót a levesbe tesszük.
Pihentetés után pingponglabda méretű gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat a fazékba tesszük, de a levest alacsony lángon tartjuk, hogy ne főjenek szét a gombócok. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a citromlevet, amivel újra felforraljuk, és ezzel el is készültünk.
Forrón tálaljuk, és átérezzük a zöldfűszerektől kölcsönzött nyári frissességet.

Ha bejött ez a tartalmas, zöldfűszeres, enyhén savanykás klasszikus, akkor mutatunk még pár hasonlóan kényeztető receptet, amik után garantáltan nem maradsz éhes. Sőt, lehet, hogy repetázni is fogsz:
Ha tetszett a Tárkonyos pulykahúsgombóc-leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!